La proposta presentada per compromís-MoVe d’acord amb les entitats ja està en plena vigencia.

Este dissabte, els presidents de les Societats Musicals de l’Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva, Paco Aigües, i el de la Unió Musical, Josep Vicent Pedrola, junt als portaveus dels grups municipals i l’alcalde, han procedit a la signatura dels convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i les societats musicals per als pròxims quatre anys (2016-2019).

Segons el portaveu del Grup Municipal de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, este nou acord recull quatre elements bàsics que la Coalició va tractar amb les dues Societats Musicals i que compleixen amb les pretensions d’ambdues parts:

Primer.- La recuperació de les retallades que es varen fer en plana època de crisi, retornant a la situació final de 2008, on les Societats rebrien cada any una ajuda de 100 mil euros per diverses contraprestacions, actuacions i cessions de locals al municipi de Llíria.

Segon.- La incorporació de noves activitats, com ara la participació en la celebració de la festivitat del 9 d’Octubre, la celebració de Cicles de Grups de Cambra o Grups instrumentals en la primavera i la realització del Festival de Cors Ciutat de Llíria.

Tercer.- Igualment, s’estableix una nova modalitat de col·laboració en esdeveniments que es realitzen fora de la localitat, establint una línia d’ajuda, a part de la d’actuacions en l’estranger, les d’actuacions fora de la Comunitat. Ajuda que anirà dels 15 mil euros en 2016, als 30 mil euros en 2019.

Quart.- L’establiment d’una clàusula social on les societats musicals reservaran d’acord amb l’ajuntament de Llíria, un nombre de places (un total de 3 per societat) en l’escola d’educands o de música per a joves estudiants que vulguen cursar estudis musicals i que, per motius excepcionals i circumstàncies econòmiques, les seues famílies no puguen assumir el cost de la matrícula i les mensualitats. Casos que seran prèviament informats per Serveis Socials amb criteri objectius.

D’esta manera, apunta Garcia, en signar-se estos nous convenis,  l’Ajuntament continuarà mantenint unes ajudes molt importants, que poden permetre a estes entitats musicals desenvolupar amb garanties la seua activitat cultural, educativa  i social tan important que fan en la Ciutat.

Aprobados y firmados los nuevos convenios de colaboración con las Sociedades Musicales de Llíria

La propuesta presentada por Compromís-MoVe de acuerdo con las entidades ya está en plena vigencia.

Este sábado, los presidentes de las Sociedades Musicales del Ateneo Musical y de Ensenyança Banda Primitiva, Paco Aigües, y el de la Unió Musical, Josep Vicent Pedrola, junto a los portavoces de los grupos municipales y el alcalde, han procedido a la firma de los convenios de colaboración entre el Ayuntamiento y las sociedades musicales para los próximos cuatro años (2016-2019).

Según el portavoz del Grupo Municipal de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, este nuevo acuerdo recoge cuatro elementos básicos que la Coalición trató con las dos Sociedades Musicales y que cumplen con las pretensiones de ambas partes:

Primero.- La recuperación de los recortes que se hicieron en plana época de crisis, devolviendo a la situación final de 2008, donde las Sociedades recibirían cada año una ayuda de 100 mil euros por varias contraprestaciones, actuaciones y cesiones de locales al municipio de Llíria.

Segundo.- La incorporación de nuevas actividades, como por ejemplo la participación en la celebración de la festividad del 9 de Octubre, la celebración de Ciclos de Grupos de Cámara o Grupos instrumentales en la primavera y la realización del Festival de Coros Ciudad de Llíria.

Tercero.- Igualmente, se establece una nueva modalidad de colaboración en acontecimientos que se realizan fuera de la localidad, estableciendo una línea de ayuda, aparte de la de actuaciones en el extranjero, las de actuaciones fuera de la Comunidad. Ayuda que irá de los 15 mil euros en 2016, a los 30 mil euros en 2019.

Cuarto.- El establecimiento de una cláusula social donde las sociedades musicales reservarán de acuerdo con el ayuntamiento de Llíria, un número de plazas (un total de 3 por sociedad) en la escuela de educandos o de música para jóvenes estudiantes que quieran cursar estudios musicales y que, por motivos excepcionales y circunstancias económicas, sus familias no puedan asumir el coste de la matrícula y las mensualidades. Casos que serán previamente informados por Servicios Sociales con criterio objetivos.

De esta manera, apunta Garcia, al firmarse estos nuevos convenios, el Ayuntamiento continuará manteniendo unas ayudas muy importantes, que pueden permitir a estas entidades musicales desarrollar con garantías su actividad cultural, educativa y social tan importante que hacen en la Ciudad.