La Diputació de València destina prop de 2 milions d’euros al Camp de Túria i Serrans en el nou Pla de Camins. Llíria rebrà 167.934,32 euros.

Garcia: “Serà un programa bianual que no solament es basarà en el nombre d’habitants, sinó s’aplicaran nous paràmetres per atorgar la subvenció, com són: la superfície del terme municipal o la longitud dels camins existents en la localitat”.

Segons el diputat autonòmic i Portaveu comarcal de Compromís en el Camp de Túria i Serrans, l’Entitat provincial ha elaborat un nou Pla de camins Rurals i Vials amb nous criteris objectius per dotar als municipis d’una ajuda bianual destinada a l’arranjament i manteniment dels vials rurals.

De la dotació inicial de 12 milions d’euros amb la qual està dotat aquest programa, prop d’un milió (961.998,35) d’euros recauran a la comarca del Camp de Túria i un altre milió (945.462,86) euros en Els Serrans.

Per a Garcia, la nova corporació ha entès que la població no havia de ser un factor determinant per realitzar una distribució equitativa d’aquests fons, ja que hi ha municipis, sobretot de l’interior, amb termes municipals molt extensos i amb molts quilòmetres de camins, els quals tenen un cens de població molt xcotet. Però, que deuen fer-se càrrec del manteniment dels mateixos amb pressupostos molt ajustats i escassos.

Aquesta objectivitat i programació bianual, permetrà als consistoris poder abastar major nombre d’actuacions o completar projectes que en una sola anualitat podien quedar-se curts de finançament.

Des de Compromís es felicita aquesta nova planificació que ha realitzat el govern provincial, la qual va a tindre una major incidència i abast en les poblacions de l’interior valencià, com són les dels municipis del Camp de Túria i La Serrania.

La Diputación de Valencia destina cerca de 2 millones de euros al Camp de Túria y Serranos en el nuevo Plan de Caminos. Llíria recibirá 167.934,32 euros.

Garcia: “Será un programa bianual que no solo se basará en el número de habitantes, sino se aplicaran nuevos parámetros para otorgar la subvención, como son: la superficie del término municipal o la longitud de los caminos existentes en la localidad”.

Según el diputado autonómico i Portavoz comarcal de Compromís en el Camp de Túria y Serranos, la Entidad provincial ha elaborado un nuevo Plan de caminos Rurales y Viales con nuevos criterios objetivos para dotar a los municipios de una ayuda bianual destinada al arreglo y mantenimiento de los viales rurales.

De la dotación inicial de 12 millones de euros con la que está dotado este programa, cerca de un millón (961.998,35) de euros recaerán en la comarca del Camp de Túria y otro millón (945.462,86) euros en Los Serranos.

Para Garcia, la nueva corporación ha entendido que la población no debía ser un factor determinante para realizar una distribución equitativa de estos fondos, ya que hay municipios, sobretodo del interior, con términos municipales muy extensos y con muchos kilómetros de caminos, los cuales tienen un censo de población muy pequeño. Pero, que deben de hacerse cargo del mantenimiento de los mismos con presupuestos muy ajustados y escasos.

Esta objetividad y programación bianual, permitirá a los consistorios poder abarcar mayor número de actuaciones o completar proyectos que en una sola anualidad podían quedarse cortos de financiación.

Des de Compromís se felicita esta nueva planificación que ha realizado el gobierno provincial, la cual va a tener una mayor incidencia y alcance en las poblaciones del interior valenciano, como son las de los municipios del Camp de Túria y La Serranía.