València i Llíria, la Llotja i l’Església de l’Assumpció seran els escenaris privilegiats que voran la llum d’esta obra en el marc de la promoció de “La Ruta de la Seda”.

Amb motiu de les activitats al voltant de la Ruta de la Seda que està organitzant la Diputació de València, un projecte co participat amb la Generalitat, la Diputació i l’ajuntament de València, es va a fer l’estrena mundial de la transcripció de la Novena Simfonia de Beethoven per a solistes, cor i orquestra de vents realitzada pel músic de Llíria Juan Vicente Mas Quiles.

Músics professionals de les bandes de Llíria, reunits sota la batuta del prestigiós director de la Ciutat de la Música, Manuel Galduf, interpretaran esta obra en primícia mundial.

Els concerts

El concerts de la “Simfonia Núm. 9 de Beethoven” faran doblete este cap de setmana, el dissabte dia 4 en la Llontja de València i el diumenge 5 de juny a l’església de l’Assumpció de Llíria, els dos a les 20 hores.

Segons el Diputat i regidor en Llíria, Paco Garcia Latorre, este esdeveniment ve a posar en primera línia a la capital del Camp de Túria com a referent musical valencià, servint esta obra per impulsar l’inici d’un projecte de difusió i promoció de la Ruta de la Seda. Sent una mostra que el nou Govern de la Diputació compta no sols amb el Cap i Casal, sinó també amb els potencials que els nostres pobles i ciutats tenen. En este cas, la música com a element vertebrador i de comunicació.

Estem davant d’un gran treball de transcripció del compositor Mas Quiles, el qual culmina una trajectòria professional i personal de primer ordre en la música valenciana. Una adaptació a banda i cor inèdita i que els valencians podrem gaudir este cap de setmana.