La proposta de Compromís-MoVe es materialitza, i ara, hi ha que reclamar al promotor del PAI de Carrases que construisca les canalitzacions per poder tindre l’abastiment d’aigua.

El Grup Municipal de Comrpomís-Move, va proposar al Ple de l’ajuntament i es va acordar, executar l’opció de compra dels pous i portar endavant les obres de canalització al Polígon de Carrases, completant així les connexions exterior en quan a demanda d’aigua. Un element essencial si es vol posar en marxa este sector industrial.

Ara, apunta el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, s’ha materialitzat el primer pas per poder abastir d’aigua el sector industrial de Carrases. Però, encara queda molt per fer i molts tràmits administratius i de gestió en la construcció de els canalitzacions que veritablement donaran una solució definitiva a la manca d’aigua a este polígon industrial. Extrem que estan esperant algunes empreses per poder decidir-se a instal·lar-se en el mateix.

L’Ajuntament de Llíria ha tancat amb la compra del Pou de Sant Vicent una condició prèvia per poder obtindre una captació d’aigua per a l’abastiment al SI-1-Carrasses. En esta operació, també s’ha adquirit una parcel·la destinada a ubicar un futur depòsit regulador d’aigua per a este sector industrial.

Garcia apunta que, després de 5 anys d’espera s’ha portat endavant una de les reivindicacions que el Grup Compromís-Move venia instant des de feia temps. Tindre el punt de captació. Però, encara queda molt de treball: Per un costat regularitzar i confirmar davant la Confederació Hidrogràfica el canvi de titular i d’ús dels 524.000 m3 a l’any d’aigua (de reg a potable), així com iniciar tot l’expedient administratiu per a poder redactar el projecte de conducció del subministrament al Polígon i després que el promotor del PAI execute les obres des del pou fins al polígon de Carrases. Tràmits que esperem no tarden uns altres 5 anys més.

Des de Compromís-MoVe estem satisfet que esta proposta i acord s’haja complimentat, però també demanem que no s’aturen els tràmits i que es concloguen totes les obres de connexió exterior de serveis, no sols l’aigua, sinó també la llum. Ja que així el polígon de Carrases podria albergar noves empreses com la de Power Electrònics, que ha mostrat els seu interès per Llíria, sempre i quan estos serveis estiguen garantits.

Garcia apunta que des de la Coalició seguirem treballant per a que, els sectors industrials i terciari de Llíria es posen el més aviat possible en marxa, ja que són i seran potencials jaciments d’ocupació per al municipi i la comarca.

NOTA RELACIONADA: http://lliria.compromis.net/2016/02/08/lliria-acorda-la-compra-dels-pous-i-connectar-els-subministres-daigua-al-poligon-de-carrases-per-poder-implantar-noves-empreses/

 

Compra de pozos: Primer paso para que el Polígono de Carrases pueda tener agua potable

La propuesta de Compromiso-MoVe se materializa, y ahora, hay que reclamar al promotor del PAI de Carrases que construya las canalizaciones para poder tener el abastecimiento de agua.

El Grupo Municipal de Comrpomís-Move, propuso al Pleno del ayuntamiento y se acordó, ejecutar la opción de compra de los pozos y llevar adelante las obras de canalización al Polígono de Carrases, completando así las conexiones exterior en cuando a demanda de agua. Un elemento esencial si se quiere poner en marcha este sector industrial.

Ahora, apunta el portavoz de Compromiso-MoVe, Paco Garcia Latorre, se ha materializado el primer paso para poder dotar de agua el sector industrial de Carrases. Pero, todavía queda mucho por hacer y muchos trámites administrativos y de gestión en la construcción de los canalizaciones que verdaderamente darán una solución definitiva a la carencia de agua a este polígono industrial. Extremo que están esperando algunas empresas para poder decidirse a instalarse en el mismo.

El Ayuntamiento de Llíria ha cerrado con la compra del Pozo de San Vicente una condición previa para poder obtener una captación de agua para la abastecer al SI-1-Carrasses. En esta operación, también se ha adquirido una parcela destinada a ubicar un futuro depósito regulador de agua para este sector industrial.

Garcia apunta que, después de 5 años de espera se ha llevado adelante una de las reivindicaciones que el Grupo Compromís-Move vendía instando desde hacía tiempo. Tener el punto de captación. Pero, todavía queda mucho trabajo: Por un lado regularizar y confirmar ante la Confederación Hidrográfica el cambio de titular y de uso de los 524.000 m3 al año de agua (de riego a potable), así como iniciar todo el expediente administrativo para poder redactar el proyecto de conducción del suministro al Polígono y después de que el promotor del PAI ejecute las obras desde el pozo hasta el polígono de Carrases. Trámites que esperamos no tardan otros 5 años más.

Desde Compromiso-MoVe estamos satisfechos que esta propuesta y acuerdo se haya materializado, pero también pedimos que no se paren los trámites y que se concluyan todas las obras de conexión exterior de servicios, no sólo el agua, sino también la luz. Dado que así el polígono de Carrases podría albergar nuevas empresas como la de Power Electrónicos, que ha mostrado su interés por Llíria, siempre y cuando estos servicios estén garantizados.

Garcia apunta que desde la Coalición seguiremos trabajando para que, los sectores industriales y terciario de Llíria se pongan lo más bien posible en marcha, dado que son y serán potenciales yacimientos de empleo para el municipio y la comarca.