Garcia: ”Este nou sistema comporta un major volum de reciclatge i una font d’ingressos addicional als comerços que s’acullen al mateix”.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha acordat amb la Ciutat de València, la implantació de la iniciativa del Consell per a la posada en marxa del sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir l’abandó d’aquests a tot arreu del nostre territori.

Segons el portaveu del Grup Municipal Compromis-MoVe, Paco Garcia Latorre, el sistema SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i suposarà estalvi per als ajuntaments en arreplega, tractament i neteja de llaunes i botelles de begudes. Es tracta que tornen a vendre’s aigües, refrescos, sucs i cerveses per mitjà d’un dipòsit de 10 cèntims recuperable quan es retorna l’envàs buit al comerç.

Este model de recollida selectiva, apunta Garcia, no és cap invent nou, sinó que ja està establert en alguns dels països més avançats del món. Els avantatges del sistema de retorn d’envasos estan avalats per arguments sòlids, tant tècnics com per nombrosos estudis realitzats. El model està implantat en més 40 regions del planeta, funcionant amb èxit: Alemanya, Suecia, Dinamarca, Australia, Canadá i alguns estats de EEUU; paisos líders en materia económica o mediambiental que están abastant taxes de recollida selectiva de fins el 98%.

Es per això que el grup municipal de Compromís-MoVe ha proposaty al Ple de l’ajuntament traslladar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el suport de l’ajuntament de Llíria en la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d’envasos que vol impulsar el Consell en els municipis valencians, així com instar a la Conselleria a que, cas d’implantar el sistema SDDR (sistema de dipòsit, devolució i retorn) d’envasos en municipis de més de 20 mil habitants, compte amb la localitat de Llíria per poder desenvolupar este projecte.

Compromis-MoVe propone ofrecer el municipio de Llíria para la implantación del SDDR de envases.

García:”Este nuevo sistema comporta un mayor volumen de reciclaje y una fuente de ingresos adicional a los comercios que se acogen al mismo”.

La Consellera de Agricultura, Medio ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, Elena Cebrián, ha acordado con la Ciudad de Valencia, la implantación de la iniciativa del Consell para la puesta en marcha del sistema de depósito, devolución y retorno (SDDR) de envases. El objetivo de esta iniciativa es reducir el abandono de estos en todas partes de nuestro territorio.

Según el portavoz del Grupo Municipal Compromis-MoVe, Paco Garcia Latorre, el sistema SDDR es compatible con todos los sistemas de gestión de residuos municipales y supondrá ahorro para los ayuntamientos en recogida, tratamiento y limpieza de latas y botellas de bebidas. Se trata que vuelvan a venderse aguas, refrescos, zumos y cervezas por medio de un depósito de 10 céntimos recuperable cuando se devuelve el envase vacío al comercio.

Este modelo de recogida selectiva, apunta Garcia, no es ningún invento nuevo, sino que ya está establecido en algunos de los países más avanzados del mundo. Las ventajas del sistema de regreso de envases están avalados por argumentos sólidos, tanto técnicos como por numerosos estudios realizados. El modelo está implantado en más 40 regiones del planeta, funcionando con éxito: Alemania, Suecia, Dinamarca, Australia, Canadá y algunos estados de EEUU; países líderes en materia económica o medioambiental que están alcanzando tasas de recogida selectiva de hasta el 98%.

Es por ello que el grupo municipal de Compromís-MoVe ha propuesto al Pleno del ayuntamiento trasladar a la Consellería de Agricultura, Medio ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, el apoyo del ayuntamiento de Llíria en la implantación del sistema selectivo de depósito, devolución y retorno (SDDR) de envases que quiere impulsar el Consello en los municipios valencianos, así como instar a la Consellería a que, caso de implantar el sistema SDDR (sistema de depósito, devolución y retorno) de envases en municipios de más de 20 mil habitantes, cuente con la localidad de Llíria para poder desarrollar este proyecto.