Les sis bandes simfòniques han traslladat al diputat de Cultura la seua voluntat de rellançar el Certamen Internacional de Bandes de Música i li han presentat la seua proposta de celebrar un cicle de concerts en les tres localitats.

Cultura_Diputacio_Reunio2El diputat de Cultura, Xavier Rius, s’ha reunit amb els representants de les sis grans Societats Musicals valencianes de Llíria, Bunyol i Cullera, per a conèixer les activitats que promouen de manera coordinada així com la voluntat d’aquestes bandes simfòniques de rellançar el Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM).

En la trobada, promoguda pel músic i diputat autonòmic, Paco García Latorre, els presidents de les sis Societats Musicals, “La Unió” i “La Primitiva”, de Llíria; “L’Harmònica” i “L’Artística”, de Bunyol; i “Santa Cecília” i “L’Ateneu”, de Cullera, han presentat a Xavier Ríus diversos projectes que estan impulsant de manera conjunta.

Entre ells, un cicle de concerts que celebraran en cadascuna de les localitats on es troben presents, i on actuaran tres de les sis bandes simfòniques en cada municipi, amb l’objectiu de promoure la qualitat músical i garantir que totes les bandes adquirisquen una major popularitat en aquests municipis.  Les entitats han sol·licitat també a la Diputació que proporcione facilitats per a poder recuperar la plaça de bous com a espai on tinga cabuda el CIBM, i que ho faça de manera coordinada amb l’Ajuntament de València.

Xavier Rius ha mostrat la seua disposició per a treballar en aquesta línia, i ha indicat que ja s’han fet els primers contactes amb l’administració veïna.

El CIBM és un esdeveniment centenari que reuneix cada any en un gran nombre de bandes de música provinents de tota la geografia espanyola, europea i de la resta del món. Els presidents d’aquestes societats consideren que cal acostar-ho, potenciar-ho i fer-ho més participatiu amb la ciutadania, sent el cus del carrer de Xàtiva un lloc idoni per a aquesta festa de la música.

Xavier Rius se reúne con las bandas de Llíria, Buñol y Cullera para conocer sus actividades coordinadas

Las seis bandas sinfónicas han trasladado al diputado de Cultura su voluntad de relanzar el Certamen Internacional de Bandas de Música y le han presentado su propuesta de celebrar un ciclo de conciertos en las tres localidades.

El diputado de Cultura, Xavier Rius, se ha reunido con los representantes de las seis grandes Sociedades Musicales valencianas de Llíria, Buñol y Cullera, para conocer las actividades que promueven de manera coordinada así como la voluntad de estas bandas sinfónicas de relanzar el Certamen Internacional de Bandas de Música (CIBM).

En el encuentro, promovido por el músico y diputado autonómico, Paco García Latorre, los presidentes de las seis Sociedades Musicales, “La Unió” y “La Primitiva”, de Llíria; “La Armónica” y “La Artística”, de Buñol; y “Santa Cecília” y “L’Ateneu”, de Cullera, han presentado a Xavier Ríus varios proyectos que están impulsando de manera conjunta.

Entre ellos, un ciclo de conciertos que celebrarán en cada una de las localidades donde se encuentran presentes, y donde actuarán tres de las seis bandas sinfónicas en cada municipio, con el objetivo de promover la calidad músical y garantizar que todas las bandas adquieran una mayor popularidad en dichos municipios.  Las entidades han solicitado también a la Diputación que proporcione facilidades para poder recuperar la plaza de toros como espacio donde tenga cabida el CIBM, y que lo haga de manera coordinada con el Ayuntamiento de Valencia.

Xavier Rius ha mostrado su disposición para trabajar en esta línea, y ha indicado que ya se han hecho los primeros contactos con la administración vecina.

El CIBM es un acontecimiento centenario que reúne cada año en un gran número de bandas de música provenientes de toda la geografía española, europea y del resto del mundo. Los presidentes de estas sociedades consideran que hay que acercarlo, potenciarlo y hacerlo más participativo con la ciudadanía, siendo el coso de la calle de Xàtiva un lugar idóneo para esta fiesta de la música.