Garcia: “Més de dues dècades de celebracions avalen a esta festa singular que es realitza a la capital del Camp de Túria”.

Quan arriba el mes d’agost, a la Ciutat de Llíria podem gaudir de la nit més dolça i divertida de tota la Comunitat.

Segons el portaveu de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, des de fa vint-i-dos anys, en les festes dedicades a la Puríssima hi ha una cita que es fa ineludible, una festa que és una delícia per a xicotets i majors, on milers de merengues es converteixen en improvisats projectils.

És una de les batalles mes goloses del món, i cada any reuneix a mes participants que s’involucren en la mateixa, tant a nivell local com a visitants de la comarca, d’altres províncies, i fins i tot, turistes internacionals.

Al voltant de 15.000 merengues són llançats, any rere any, en una dolça batalla que es desenvolupa al conegut pati de Sant Francesc, on es congreguen milers de persones per ser cobertes d’aquest dolç adornat amb els colors blanc i blau. Colors que representen a la festa d’aquest barri de Llíria.

El regidor de la Coalició apunta que, els dolços són elaborats pels forns i pastisseries de la Ciutat i cada nit d’agost, quan se celebra “La Merenguina”, inunden aquest espai públic de color, harmonia i diversió. La vetllada sol acabar amb un bany a traves d’un gran canó d’espuma per als assistents i una disc mòbil.

Aquest acte de les festes de la Puríssima ha estat inclòs en alguna edició en la campanya de l’Agència Valenciana de Turisme i Amstel per promocionar la caixa experiencial Molabox, amb les festes més molones de la Comunitat Valenciana.

Aquest esdeveniment singular és un punt de trobada de molts joves i una cita que ja ha complit més de dues dècades de celebració, amb una projecció mediàtica i de participació que va en augment.

Per tot això, el Grup Municipal de Compromís-MoVe s’ha proposat al Ple la Corporació instar a la Generalitat Valenciana, a través dels mecanismes reglamentaris establerts, a declarar “La Merenguina” de Llíria com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

Compromís-MoVe propone declarar “La Merenguina” de Llíria fiesta de interés turístico

Garcia: “Más de dos décadas de celebraciones avalan a esta fiesta singular que se realiza en la capital del Camp de Túria”.

Cuando llega el mes de agosto, en la Ciudad de Llíria podemos disfrutar de la noche más dulce y divertida de toda la Comunitat.

Según el portavoz de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, desde hace veintidós años, en las fiestas dedicadas a la Purísima hay una cita que se hace ineludible, una fiesta que es una delicia para pequeños y mayores, donde miles de merengues se convierten en improvisados proyectiles.

Es una de las batallas más golosas del mundo, y cada año reúne a más participantes que se involucran en la misma, tanto a nivel local como visitantes de la comarca, otras provincias, e incluso, turistas internacionales.

Alrededor de 15.000 merengues son lanzados, año tras año, en una dulce batalla que se desarrolla en el conocido patio de San Francisco, donde se congregan miles de personas para ser cubiertas de este dulce adornado con los colores blanco y azul. Colores que representan en la fiesta de este barrio de Llíria.

El edil de la Coalición apunta que, los dulces son elaborados por los hornos y pastelerías de la Ciudad y cada noche de agosto, cuando se celebra “La Merenguina”, inundan este espacio público de color, armonía y diversión. La velada suele acabar con un baño a traves de un gran cañón de espuma para los asistentes y una disco móvil.

Este acto de las fiestas de la Purísima ha sido incluido en alguna edición en la campaña de la Agencia Valenciana de Turismo y Amstel para promocionar la caja experiencial Molabox, con las fiestas más molonas de la Comunidad Valenciana.

Este acontecimiento singular es un punto de encuentro de muchos jóvenes y una cita que ya ha cumplido más de dos décadas de celebración, con una proyección mediática y de participación que va en aumento.

Por todo esto, el Grupo Municipal de Compromís-MoVe se ha propuesto al Pleno la Corporación instar a la Generalitat Valenciana, a través de los mecanismos reglamentarios establecidos, a declarar “La Merenguina” de Llíria como Fiesta de Interés Turístico de la Comunidad Valenciana.