Jiménez: “Des de la Coalició apostem per la participació dels tècnics locals en la gestió d’aquest programa, tant com a assistència tècnica municipal com a professionals que ofereixen els seus serveis als particulars interessats”.

Segons l’edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez Garrido, Llíria s’ha sumat al costat d’altres municipis valencians al programa de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Llíria, dins del Pla Estatal d’Habitatge. Aquesta línia d’ajudes econòmiques permet finançar la rehabilitació o renovació d’immobles en la zona de l’ARRU delimitada a Llíria pels barris del Pic, la Torreta, el Raval i la Barceloneta.

Des de la Coalició apostem per la participació dels tècnics locals en la gestió d’aquest programa, de fet, instem al Govern local al fet que convide de forma directa a participar en la contractació que ha de realitzar l’Ajuntament  per a la  selecció de l’assistència tècnica que ha de dirigir el control del programa ARRU a l’Associació de Tècnics de Llíria (ATELL). Una invitació que ha de realitzar-se obligatòriament per acord de ple, tal com va proposar la Coalició i va ser aprovat per l’Ajuntament en la legislatura passada.

Jiménez explica que el programa porta aparellada la construcció i rehabilitació de 100 habitatges entre el que queda de 2016 i 2017 (20 de nova construcció i 80 de rehabilitació). Totes les obres per a les quals se sol·liciten ajudes hauran d’iniciar-se enguany i finalitzar abans de l’1 de novembre de 2017.

Per a l’edil de Compromís-MoVe, l’objectiu és complicat de complir en el poc espai de temps concedit, així com pels antecedents constructius a Llíria, on no es construeixen més de 5 habitatges nous per any en els últims anys. Per açò és de vital importància la col·laboració i implicació dels tècnics locals perquè el programa puga aconseguir les seues metes. També juguen un paper important en el desenvolupament d’aquest programa els constructors locals.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha dotat el programa amb més de 500 mil euros per a obres de reurbanització, que hauran d’acompassar-se i centrar-se en les zones de major aplicació del programa. Entenem des de la Coalició que aquests projectes també han de licitar-se mitjançant invitació als tècnics locals. Tot açò amb la finalitat de fomentar l’ocupació local entre els professionals de la capital del Camp de Túria.

Per a Jiménez, aquesta és una oportunitat per a situar-se al costat del col·lectiu de tècnics de la localitat, els quals estan disposats a col·laborar i a participar activament del desenvolupament d’aquest programa ARRU.

Compromís-MoVe insta al Gobieno local a invitar a ATELL para la dirección y gestión municipal del programa ARRU

Jiménez: “Desde la Coalición apostamos por la participación de los técnicos locales en la gestión de este programa, tanto como asistencia técnica municipal como profesionales que ofrecen sus servicios a los particulares interesados”.

Según la edil de Compromís-MoVe, Elena Jiménez Garrido, Llíria se ha sumado junto a otros municipios valencianos al programa del Área de Regeneración y Renovación Urbana (ARRU) de Llíria, dentro del Plan Estatal de Vivienda. Esta línea de ayudas económicas permite financiar la rehabilitación o renovación de inmuebles en la zona del ARRU delimitada en Llíria por los barrios del Pic, la Torreta, el Raval y la Barceloneta.

Desde la Coalición apostamos por la participación de los técnicos locales en la gestión de este programa, de hecho, instamos al Gobierno local a que invite de forma directa a participar en la contratación que ha de realizar el Ayuntamiento  para  la selección de la asistencia técnica que ha de dirigir el control del programa ARRU a la Asociación de Técnicos de Llíria (ATELL). Una invitación que ha de realizarse obligatoriamente por acuerdo de pleno, tal y como propuso la Coalición y fue aprobado por el Ayuntamiento en la legislatura pasada.

Jiménez explica que el programa lleva aparejada la construcción y rehabilitación de 100 viviendas entre lo que queda de 2016 y 2017 (20 de nueva construcción y 80 de rehabilitación). Todas las obras para las que se solicitan ayudas deberán iniciarse este año y finalizar antes del 1 de noviembre de 2017.

Para la edil de Compromís-MoVe, el objetivo es complicado de cumplir en el poco espacio de tiempo concedido, así como por los antecedentes constructivos en Llíria, donde no se construyen más de 5 viviendas nuevas por año en los últimos años. Por eso es de vital importancia la colaboración e implicación de los técnicos locales para que el programa pueda alcanzar sus metas. También juegan un papel importante en el desarrollo de este programa los constructores locales.

Paralelamente, el Ayuntamiento ha dotado el programa con más de 500 mil euros para obras de reurbanización, que deberán acompasarse y centrarse en las zonas de mayor aplicación del programa. Entendemos desde la Coalición que dichos proyectos también también deben licitarse mediante invitación a los técnicos locales. Todo ello con la finalidad de fomentar el empleo local entre los profesionales de la capital del Camp de Túria.

Para Jiménez, esta es una oportunidad para situarse junto al colectivo de técnicos de la localidad, quienes están dispuestos a colaborar y a participar activamente del desarrollo de este programa ARRU.