Compromís-MoVe proposaran fer una declaració de suport de la institució a la commemoració de la troballa dels 12 treballs d’Hèrcules.

Dins les activitats que es realitzaran estes Festes de Sant Miquel de 2016, tindrem l’ocasió de comptar amb una sessió matutina del Ple Consell Valencià de Cultura (CVC) que es celebrarà al nostre municipi.

El Ple del CVC es reunirà a la nostra ciutat el pròxim dia 26 de setembre a les 12:30 hores en Ca la Vila. Sent esta la segona ocasió que este òrgan estatutari de la Generalitat celebra una sessió a Llíria. Ja ho va fer en la legislatura 1999-2003 amb motiu de la celebració de la commemoració del 750 aniversari de la Carta Poblament de la ciutat.

Segons el Diputat autonòmic i portaveu de Compromís-Move a Llíria, Paco Garcia Latorre, la celebración d’este ple ja va ser avançada pel seu President, Santiago Grisolía, quan es va mantindré una reunió amb ell a principi d’any, on se li va traslladar la importància del suport de CVC com a màxim òrgan de representació dins l’àmbit cultural autonòmic.

Tant Grisolía com el Secretari del CVC, Jesús Huguet, varen destacar la importància d’este mosaic, únic possiblement en tota la geografia espanyola, per la seua composició, dimensions i estat de conservació. I varen traslladar tot el suport de la institució a l’ajuntament de Llíria i a les gestions en les que puguen col·laborar per a que, igual que es va fer amb la Dama d’Elx, els valencianes i Llíria puga gaudir d’esta troballa romana durant la celebració del centenari de la seua recuperació.

Garcia apunta que la seua formació demanarà al CVC que en la sessió que celebre a Llíria aprove i formalitze oficialment una resolució o declaració de suport als treballs que puga iniciar el consistori per a la celebració d’esta magna commemoració. Una efemèride que, a part de revitalitzar la troballa dels 12 Treballs d’Hèrcules, de segur servirà per a dinamitzar l’economia local i el turisme, així com difondre i posar en valor el valuós i gran patrimoni monumental que té Llíria.

El CVC celebrará una sesión plenaria en Llíria

Compromís-MoVe propondrán hacer una declaración de apoyo de la institución a la conmemoración del hallazgo de los 12 trabajos de Hércules

Dentro de las actividades que se realizarán estas Fiestas de San Miguel de 2016, tendremos la ocasión de contar con una sesión matutina del Pleno del Consejo Valenciano de Cultura (CVC) que se celebrará a nuestro municipio.

El Pleno del CVC se reunirá en nuestra ciudad el próximo día 26 de septiembre a las 12:30 horas en Can la Villa. Siendo esta la segunda ocasión que este órgano estatutario de la Generalitat celebra una sesión en Llíria. Ya lo hizo en la legislatura 1999-2003 con motivo de la celebración de la conmemoración del 750 aniversario de la Carta de Poblamiento de la ciudad.

Según el Diputado autonómico y portavoz de Compromiso-Move en Llíria, Paco Garcia Latorre, la celebración de este pleno ya fue avanzada por su Presidente, Santiago Grisolía, cuando se va mantuvo una reunión con él a principio de año, donde se le trasladó la importancia del apoyo del CVC como máximo órgano de representación dentro del ámbito cultural autonómico.

Tanto Grisolía como el Secretario del CVC, Jesús Huguet, destacaron la importancia de este mosaico, único posiblemente en toda la geografía española, por su composición, dimensiones y estado de conservación. Y trasladaron todo el apoyo de la institución al ayuntamiento de Llíria y a las gestiones en las que puedan colaborar para que, igual que se hizo con la Dama de Elche, los valencianos y Llíria pueda disfrutar de este hallazgo romano durante la celebración del centenario de su recuperación.

García apunta que su formación pedirá al CVC que en la sesión que celebre en Llíria se apruebe y formalice oficialmente una resolución o declaración de apoyo a los trabajos que pueda iniciar el consistorio para la celebración de esta magna conmemoración. Una efeméride que, aparte de revitalizar el hallazgo de los 12 Trabajos de Hércules, de seguro servirá para dinamizar la economía local y el turismo, así como difundir y poner en valor el valioso y gran patrimonio monumental que tiene Llíria.