El Diputat i regidor de Llíria, Paco Garcia Latorre, inicia una ronda de contactes per recavar el suport de les instituciones publiques valencianes per a la celebració de l’efemèride.

Llíria commemorarà l’any 2017 el centenari del descobriment dels 12 Treballs d’Hèrcules a l’emblemàtic edifici Ca Porcar. El ple municipal va aprovar per unanimitat esta  proposta el darrer ple de novembre.

Per a la commemoració del centenari de la troballa, s’ha posat com a objectiu tractar de recuperar el mosaic (actualment es troba exposat al Museu Arqueològic Nacional), encara que siga amb una cessió temporal a la Ciutat de Llíria. Es per això que calen tots els esforços possible per part de totes les administracions valencianes i actors institucionals per a que este fet siga possible, apunta el diputat i regidor de la Ciutat, Paco Garcia Latorre.

Amb este objectiu, Garcia (proponent de la iniciativa) i Joanvi Candel (un col·laborador local i impulsor de la proposta de commemoració de l’efemèride a la Capital del Camp de Túria), es varen reunir estos dies amb el President del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía i el seu Secretari, Jesús Huguet. Als quals se’ls va traslladar l’acord que es va prendre en el consistori i als que se’ls va demanar el seu suport com a màxim òrgan estatutari valencià de representació en el mon cultural.

Tant Grisolía com Huguet varen destacar la importància d’este mosaic, únic possiblement en tota la geografia espanyola, per la seua composició, dimensions i estat de conservació. I varen traslladar tot el suport de la institució a l’ajuntament de Llíria i a les gestions en les que puguen col·laborar per a que, igual que es va fer amb la Dama d’Elx, els valencianes i Llíria puga gaudir d’esta troballa romana durant la celebració del centenari de la seua recuperació.

Celebració d’un Ple del CVC en Llíria al setembre de 2016

Així mateix, el President del CVC va confirmar que la institució, vista la petició feta des de l’ajuntament, celebraria un Ple del CVC el pròxim mes de setembre de 2016 en la Ciutat de Llíria. Sent este un moment propici per poder redactar i aprovar una declaració de suport a la magna exposició que el consistori vol fer davant la declaració del 2017 com “L’any dels 12 treballs d’Hèrcules”.

Per a Garcia, que te previstes reunions també amb la Conselleria de Cultura i la Diputació de València, este suport suposa un pas important per fer realitat la celebració de “L’any dels 12 Treballs d’Hèrcules” a la Ciutat. Una efemèride que de segur servirà per a dinamitza l’economia local i el turisme, així com difondre i posar en valor el valuós i gran patrimoni monumental que té Llíria.

NOTICIES RELACIONADES

http://lliria.compromis.net/2015/11/16/lliria-proposa-declarar-lany-2017-any-dels-dotze-treballs-dhercules/

Llíria proposa declarar l’any 2017, any dels Dotze Treballs d’Hèrcules

http://www.levante-emv.com/comarcas/2015/11/17/lliria-propone-declarar-ano-doce/1342475.html

https://www.youtube.com/watch?v=bIywMI1Y0xo

 

El CVC da apoyo a la conmemoración en Llíria en 2017 de “El Año de los 12 Trabajos de Hercules”

El Diputado y edil de Llíria, Paco Garcia Latorre, inicia una ronda de contactos para recabar el apoyo de las instituciones públicas valencianas para la celebración de la efeméride.

Llíria conmemorará en 2017 el centenario del descubrimiento de los 12 Trabajos de Hércules en el emblemático edificio Ca Porcar. El pleno municipal aprobó por unanimidad esta propuesta en la última sesión de noviembre.

Para la conmemoración del centenario del hallazgo, se ha puesto como objetivo tratar de recuperar el mosaico (actualmente se encuentra expuesto en el Museo Arqueológico Nacional), aunque sea con una cesión temporal a la Ciudad de Llíria. Es por eso que hacen falta todos los esfuerzos posible por parte de todas las administraciones valencianas y actores institucionales para que este hecho sea posible, apunta el diputado y concejal de la Ciudad, Paco Garcia Latorre.

Con este objetivo, Garcia (proponente de la iniciativa) y Joanvi Candel (un colaborador local e impulsor de la propuesta de conmemoración de la efeméride en la Capital del Camp de Túria), se reunieron estos días con el Presidente del Consell Valencià de Cultura (CVC), Santiago Grisolía y su Secretario, Jesús Huguet. A los cuales se les trasladó el acuerdo que se tomó en el consistorio y a los que se los pidió su apoyo como máximo órgano estatutario valenciano de representación en el ámbito cultural.

Tanto Grisolía como Huguet destacaron la importancia de este mosaico, único posiblemente en toda la geografía española, por su composición, dimensiones y estado de conservación. Y trasladaron todo el apoyo de la institución al ayuntamiento de Llíria y a las gestiones en las que puedan colaborar para que, igual que se hizo con la Dama de Elche, los valencianos y Llíria pueda disfrutar de este hallazgo romano durante la celebración del centenario de su recuperación.

Celebración de un Pleno del CVC en Llíria en septiembre de 2016

Así mismo, el Presidente del CVC confirmó que la institución, vista la petición hecha desde el ayuntamiento, celebraría un Pleno del CVC el próximo mes de septiembre de 2016 en la Ciudad de Llíria. Siendo este un momento propicio para poder redactar y aprobar una declaración de apoyo a la magna exposición que el consistorio quiere hacer ante la declaración del 2017 como “El año de los 12 trabajos de Hércules”.

Para Garcia, que tiene previstas reuniones también con la Consellería de Cultura y la Diputación de Valencia, este apoyo supone un paso importante para hacer realidad la celebración de “El año de los 12 Trabajos de Hércules” en la Ciudad. Una efeméride que seguro servirá para dinamizar la economía local y el turismo, así como difundir y poner en valor el valioso y gran patrimonio monumental que posee Llíria.