Garcia: “El Govern del Botànic dona compliment al Pla d’Infraestructures Esportives (PIE) aturat i inconclos amb un nou conveni de col·laboració”.

El PIE, programat per al període 2007-2012 i finançat a parts iguals entre la Generalitat, Diputacions i ajuntaments valencians tenia que destinar uns 810 mil euros en la localitat de Llíria, els quals anaven a destinar-se a millorar les infraestructures esportives, entre elles, les del Poliesportiu del Canó, construint nous camps de gespa artificial, nova graderia, vestidors, sales de musculació, i serveis de cafeteria. Però el PIE es va aturar i no es va concloure per l’incompliment de la Generalitat en l’aportació econòmica que li corresponia.

Segons el diputat autonòmic de Compromís i regidor de Llíria, Paco Garcia Latorre, el Govern del Botànic nomes iniciar el mandat, vista esta situació d’incompliment i sent que hi havia diversos ajuntaments pendents de completar les inversions previstes, entre ells el de Llíria, va analitzar com dur endavant el compromís adquirit, conveniant el Consell amb la Diputació de València que la part que la Generalitat no podia fer front, fora assumida per la entitat provincial.

El diputat de Compromís es va reunir amb la Direcció General d’Esports per tal de poder conèixer quines havien de ser les accions administratives que es tenien que realitzar per que els municipis valencians afectats pogueren continuar amb el programa i rebre la inversió. Així com si en este temps s’havia decidit modificar l’objecte de la subvenció, quins tràmits es tenien que fer.

En este sentit, l’ajuntament de Llíria va acordar a principi d’esta legislatura donar per finalitzat el PIE 2007-2012 i reclamar la part econòmica adeudada, així com modificar la finalitat de la mateixa i adreçar-la a fer front a les obres d’adequació integral del Pavelló Plà del Arc. Una inversió que es materialitzarà en breu una volta l’ajuntament signe el conveni singular amb esta finalitat amb la Diputació de València per un import de 269.652 euros.

Garcia felicita al nou Consell i a la Diputació Provincial per este nou conveni i esta ajuda, que serà de gran utilitat per millorar i posar en valor les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu del Pla de l’Arc. Una infraestructura que feia anys que no rebia una ajuda de tanta envergadura i on feia temps que no s’havien fet obres de millora i adequació, tot i ser una de les més utilitzades del municipi.

Llíria recupera cerca de 270 mil euros para infraestructuras deportivas

Garcia: “El Gobierno del Botánico da cumplimiento al Plan de Infraestructuras Deportivas (PIE) paralizado y sin finalizar con un nuevo convenio de colaboración”.

El PIE, programado para el periodo 2007-2012 y financiado a partes iguales entre la Generalitat, Diputaciones y ayuntamientos valencianos tenía que destinar unos 810 mil euros en la localidad de Llíria, los cuales iban a destinarse a mejorar las infraestructuras deportivas, entre ellas, las del Polideportivo del Canó, construyendo nuevos campos de césped artificial, nueva grada, vestuarios, salas de musculación y servicios de cafetería. Pero el PIE se paró y no se concluyó por el incumplimiento de la Generalitat en la aportación económica que le correspondía.

Según el diputado autonómico de Compromís y regidor de Llíria, Paco Garcia Latorre, el Gobierno del Botánico nada más iniciar el mandato, vista esta situación de incumplimiento y siendo que había varios ayuntamientos pendientes de completar las inversiones previstas, entre ellos el de Llíria, analizó como llevar adelante el compromiso adquirido, conveniando el Consell con la Diputación de Valencia que la parte que la Generalitat no podía hacer frente, fuera asumida por la entidad provincial.

El diputado de Compromís se reunió con la Dirección General de Deportes para conocer cuales tenían que ser las acciones administrativas que se tenían que realizar para que los municipios valencianos afectados pudieran continuar con el programa y recibir la inversión. Así como si en este tiempo se había decidido modificar el objeto de la subvención, qué trámites se tenían que hacer.

En este sentido, el ayuntamiento de Llíria acordó a principio de esta legislatura dar por finalizado el PIE 2007-2012 y reclamar la parte económica adeudada, así como modificar la finalidad de la misma y dirigirla a hacer frente a las obras de adecuación integral del Pabellón Plà de  l’Arc. Una inversión que se materializará en breve una vez el ayuntamiento firme el convenio singular con esta finalidad con la Diputación de Valencia por un importe de 269.652 euros.

Garcia felicita al nuevo Consell y a la Diputación Provincial por este nuevo convenio y esta ayuda, que será de gran utilidad para mejorar y poner en valor las instalaciones del Pabellón Polideportivo del Pla de l’Arc. Una infraestructura que hacía años que no recibía una ayuda de tanta envergadura y donde hacía tiempo que no se habían hecho obras de mejora y adecuación, a pesar de ser una de las más utilizadas del municipio.