Garcia: “Esta iniciativa pot generar entre 500-1000 llocs de treball i pretén reactivar el teixit terciari, industrial i comercial de la capital del Camp de Túria”.

El Grup Municipal de Compromís-MoVe ha presentat per a l’aprovació del Ple de Llíria un ambiciós programa per recuperar l’ocupació a la localitat i encetar iniciatives i accions adreçades a revitalitzar els sectors industrial, terciari i comercial.

La coalició pretén aconseguir un gran acord amb tots els grups polítics en benefici dels ciutadans, empresaris i professionals de la Ciutat.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, el Pla “Llíria Ocupa’t” preveu una inversió de 545 mil euros en 2017 i te com a finalitat fer atractiva la ciutat i potenciar les bases productives, creant oportunitats d’ocupació, enfortint les iniciatives empresarials i dinamitzar el teixit comercial.

La situació econòmica requereix d’una planificació que mantinga un impuls directe des de l’administració i la implementació de polítiques públiques que minimitzen els impactes de la xacra de l’atur, sent objectiu transversal en totes les accions municipals la cerca de nous jaciments d’ocupació i la generació de dinàmiques que faciliten la creació de treball. Es tracta de la mobilització institucional des de l’òptica de la col·laboració públic-privada en l’impuls de programes específics en els quals la participació dels agents socials i econòmics, al costat d’altres administracions, serà fonamental.

El Pla, apunta Garcia, es basa en diverses línies estratègiques d’intervenció que es desenvolupen en cinc àmbits d’actuació com son:

  1. La posada en valor del sectors industrial i terciari, concretament el Polígon de Carrases i el sector comercial de l’entrada per Benissanó. On es poden crear més de 500 llocs de treballs directes i altres indirectes.
  2. Reforçar i millorar el Pla d’Ocupació Local amb caràcter Social. Creant uns 150 contractes temporals cada any.
  3. Establiment d’un Pla d’incentius Fiscals i Tributaris a noves iniciatives empresarials que generen nous autònoms i creen llocs de treball.
  4. Impuls del comerç local i l’emprenedoria.
  5. Ajudes per a l’ocupació i l’autoocupació. Amb accions formatives, atracció de noves iniciatives i una aposta decidida per l’economia social (amb programes d’economia social i creació de centres especials d’ocupació).

A este Pla, el Grup de Compromís-MoVe ha afegit una sèrie de mesures per millorar la recaptació i tindre recursos per poder aplicar-lo amb garanties d’èxit. Així com l’establiment de mecanismes flexibles de pagament per facilitar als ciutadans poder fer front amb les responsabilitats tributaries municipals.

El Pla “Llíria Ocupa’t” , cas que el Ple li done llum verda, serà un instrument estratègic de primer ordre per donar respostes reals en temps real a una de les majors demandes dels ciutadans, la creació d’ocupació i la revitalització econòmica del municipi.

Garcia considera que la consecució dels objectius que marca esta iniciativa serà la millor fórmula per a que Llíria recupere el seu dinamisme laboral i social, sent el primer municipi de la comarca que te un pla estratègic per eixir d’esta situació de crisis sistèmica en la que estem immersos en la darrera dècada. .

CLICA I CONSULTA EL PROGRAMA LLÍRIA OCUPA’T

Compromís-MoVe presenta el Programa “Llíria Ocupa’t”

Garcia: “Esta iniciativa puede generar entre 500-1000 puestos de trabajo y pretende reactivar el tejido terciario, industrial y comercial de la capital del Camp de Túria”.

El Grupo Municipal de Compromís-MoVe ha presentado para la aprobación del Pleno de Llíria un ambicioso programa para recuperar el empleo en la localidad y activar iniciativas y acciones dirigidas a revitalizar los sectores industrial, terciario y comercial.

La coalición pretende conseguir un gran acuerdo con todos los grupos políticos en beneficio de los ciudadanos, empresarios y profesionales de la Ciutat.

Según el portavoz de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, el Pla “Llíria Ocupa’t” prevé una inversión de 545 mil euros en 2017 y tiene como finalidad hacer atractiva la ciudad y potenciar las bases productivas, creando oportunidades de empleo, fortaleciendo las iniciativas empresariales y dinamizar el tejido comercial.

La situación económica requiere de una planificación que mantenga un impulso directo desde la administración y la implementación de políticas públicas que minimicen los impactos de la lacra del paro, siendo objetivo transversal en todas las acciones municipales la busca de nuevos yacimientos de emeplo y la generación de dinámicas que faciliten la creación de puestos de trabajo. Se trata de la movilización institucional desde la óptica de la colaboración público-privada en el impulso de programas específicos en los cuales la participación de los agentes sociales y económicos, junto a otras administraciones, serán fundamentales.

El Plan, apunta Garcia, se basa en varias líneas estratégicas de intervención que se desarrollan en cinco ámbitos de actuación como son:

  1. La puesta en valor de los sectores industrial y terciario, concretamente el Polígono de Carrases y el sector comercial de la entrada por Benisanó. Donde se pueden crear más de 500 pestos de trabajos directos y otros indirectos.
  2. Reforzar y mejorar el Plan de Empleo Local con carácter Social. Creando unos 150 contratos temporales cada año.
  3. Establecimiento de un Plan de incentivos Fiscales y Tributarios a nuevas iniciativas empresariales que generan nuevos autónomos y creen puestos de trabajo.
  4. Impulso del comercio local y la emprendeduría.
  5. Ayudas para la ocupación y el autoempleo. Con acciones formativas, atracción de nuevas iniciativas y una apuesta decidida por la economía social (con programas de economía social y creación de centros especiales de empleo).

A este Plan, el Grupo de Compromiso-MoVe ha añadido una serie de medidas para mejorar la recaudación y tener recursos para poder aplicarlo con garantías de éxito. Así como el establecimiento de mecanismos flexibles de pago para facilitar a los ciudadanos poder hacer frente con las responsabilidades tributarías municipales.

El Pla “Llíria Ocupa’t”, si el Pleno le da luz verde, será un instrumento estratégico de primer orden para dar respuestas reales en tiempo real a una de las mayores demandas de los ciudadanos, la creación de empleo y la revitalización económica del municipio.

Garcia considera que la consecución de los objetivos que marca esta iniciativa será la mejor fórmula para que Llíria recupere su dinamismo laboral y social, siendo el primer municipio de la comarca que tiene un plan estratégico para salir de esta situación de crisis sistémica en la que estamos inmersos en la última década.