El President de la Societat presenta al Director General de Polítiques Lingüístiques el projecte educatiu que desenvolupa el centre en línia en valencià, el qual aglutina ensenyament reglat i musical en l’etapa de primària.

El Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Ruben Trenzano, s’ha reunit amb el President de la Societat Unió Musical de Llíria, Josep Vicent Pedrola, per conèixer de primera ma el projecte educatiu del Centre Integrat de Música que la societat ofereix al seu alumnat.

En la trobada, promoguda pel diputat autonòmic, Paco García, el President de la Societat ha fet un repàs per les diferent activitats que les agrupacions musicals desenvolupen al llarg de l’any, i com les mateixes s’incardinen en els ensenyaments reglats de música i primària. Sent el centre educatiu i l’escola d’Educands que té,  la base i la cantera de futurs músics i professionals que, a hores d’ara, estan repartits per tota la geografia espanyola i internacional, tant en la faceta educativa com instrumental.

Pedrola ha destacat que La Unió Musical és l’únic centre educatiu de tota la Comunitat on es compaginen els ensenyaments elementals de música amb l’ensenyament de primària, sent a més un centre on la línia d’ensenyament és completament en valencià.

I tot este ensenyament, des d’Infantil fins a la Secundaria que s’imparteix en el centre, és realitza completament en valencià, compaginant-lo també amb l’aprenentatge d’un tercer idioma com és l’anglès.

Igualment, el President ha destacat que totes les publicacions, programes i revistes que realitza el centre, així com la seua comunicació a nivell de xarxes i altres mitjans es realitza en valencià, convertint-se així en un referent a nivell local de la promoció i ús del valencià en l’escola.

El Centre Educatiu de La Unió Musical de Llíria també s’ha caracteritzat des del seus inicis en ser pioner en metodologies educatives. De fet, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, està donant compliment econòmic en esta legislatura al Conveni de col·laboració amb la Generalitat per construir un Auditori i Centre d’Innovació que complete  l’oferta educativa i millore la qualitat en l’ensenyament del Centre Integrat de Música.

 

Ruben Trenzano se reúne con La Unió Musical de Llíria

El Presidente de la Sociedad presenta al Director General de Políticas Lingüísticas el proyecto educativo que desarrolla el centro en línea en valenciano, el cual aglutina enseñanza reglada y musical en la etapa de primaria.

El Director General de Política Lingüística y Gestión del Multilingüismo de la Generalitat Valenciana, Ruben Trenzano, se ha reunido con el Presidente de la Societat Unió Musical de Llíria, Josep Vicent Pedrola, para conocer de primera mano el proyecto educativo del Centro Integrado de Música que la sociedad ofrece a su alumnado.

En el encuentro, promovido por el diputado autonómico, Paco García, el Presidente de la Sociedad ha hecho un repaso por las diferente actividades que las agrupaciones musicales desarrollan a lo largo del año, y como las mismas se incardinan en las enseñanzas regladas de música y primaria. Siendo el centro educativo y la escuela de Educandos que tiene,  la base y la cantera de futuros músicos y profesionales que, a estas alturas, están repartidos por toda la geografía española e internacional, tanto en la faceta educativa cómo instrumental.

Pedrola ha destacado que La Unión Musical es el único centro educativo de toda la Comunitat donde se compaginan las enseñanzas elementales de música con la enseñanza de primaria, siendo además un centro donde la línea de enseñanza es completamente en valenciano.

Y toda esta enseñanza, desde Infantil hasta la Secundaría que se imparte en el centro, se realiza completamente en valenciano, compaginándolo también con el aprendizaje de un tercer idioma como es el inglés.

Igualmente, el Presidente ha destacado que todas las publicaciones, programas y revistas que realiza el centro, así como su comunicación a nivel de redes y otros medios se realiza en valenciano, convirtiéndose así en un referente a nivel local de la promoción y uso del valenciano en la escuela.

El Centro Educativo de La Unión Musical de Llíria también se ha caracterizado desde el sus inicios en ser pionero en metodologías educativas. De hecho, la Consellería de Educación, Investigación, Cultura y Deportes, está dando cumplimiento económico en esta legislatura al Convenio de colaboración con la Generalitat para construir un Auditorio y Centro de Innovación que complete  la oferta educativa y mejore la calidad en la enseñanza del Centro Integrado de Música.