Vols conèixer els sistemes defensius que teníem a #Llíria durant la Guerra Civil??

Saps quines iniciatives s’estan fent per a la seua protecció i difusió??

T’esperem este divendres 18 i dissabte 19 novembre a L’Espai Jove de Llíria.

I JORNADES SOBRE ARQUEOLOGIA, HISTÒRIA, MEMÒRIA I DIFUSIÓ DEL PATRIMONI DEFENSIU DE LA GUERRA CIVIL

Objectius

La I Jornada sobre arqueologia, història, memòria i difusió del patrimoni defensiu de la Guerra Civil espanyola pretén abordar, de la mà d’experts en la matèria, el per què i com protegir el patrimoni de la Guerra Civil. Les característiques de la Línia de defensa de València anomenada “La Immediata” (Puig-Carasoles). El per què i per a què protegir el patrimoni de la Guerra Civil. Una visió sobre els aeròdroms del País Valencia. Experiències de intervenció en el patrimoni de la Guerra Civil. Com s’ha d’actuar en la seua protecció, intervenció, y difusió del patrimoni de la Guerra Civil.

La jornada naix com a conseqüència de la preocupació per la destrucció dels Paisatges de la Guerra i la Postguerra en la nostra Comunitat. Amb ella, es pretén cridar l’atenció sobre la necessitat de garantir la conservació integral dels paisatges, elements i edificacions  que a hores d’ara encara es troben en peu.

Finalment, les Jornades busquen a part de la protecció dels Paisatges (naturals o monumentals), des d’un punt de vista patrimonial i arqueològic, analitzar les petjades que la guerra i el conflicte han deixat, però també de la Memòria, com a lloc que habitem amb la imatge i la paraula i que resulta encara més fràgil. Així com establir els mecanismes de col·laboració i difusió d’este llegat de la nostra història.

El front de la resistència de València, com a últim bastió de l’exercit republicà, és paradigmàtic en la gran quantitat d’elements que engloben el sistema defensiu que es va articular al llarg i ample de la província durant i sobretot al final de la Guerra Civil espanyola.

PROGRAMA

DIVENDRES 18 NOVEMBRE Espai Jove (C/ Andoval, 4)

19h Introducció

Gloria Tello, Regidora Cultura de l’Ajuntament de València

19:15 Panell I – Història i Protecció del Patrimoni Defensiu

José Durbán, Historiador i proponent del BIC de la Línia defensiva de València (La Immediata).

Esteban Clemente, Documentalista en sistemes defensius de la Guerra Civil

20:00 Panell II – Conservació, intervenció i difusió del patrimoni de la Guerra Civil

Vicent Escrivà, Arqueòleg i director del MALL de Llíria

Joanvi Candel, Gestor Turístic

DISSABTE 19 NOVEMBRE

Centre Multiusos (C/ Pla de l’Arc s/n) 10h.Visita Guiada a refugis, trinxeres, polvorí i nius ametralladores.

A càrrec de Manolo Sànchez.