Garcia: “La ubicació de l’EOI i l’EPA seria amb caràcter temporal i mentre es construeix el nou IES Camp de Túria”.

La Conselleria d’Educació està preparant un Mapa Escolar sobre la distribució i ubicació de les Escoles Oficials d’Idiomes, articulació que es farà mitjançant un Decret que definirà les característiques que han de tindre, requisits objectius que han de complir i finalment el lloc on han d’estar.

Llíria, des de principi d’esta legislatura te un problema amb l’Escola Oficial d’Idiomes que no s’ha resolt. Ja que es necessitava una infraestructura educativa que complira amb els estàndards educatius on poder donar classes pel matí. L’ajuntament va oferir el Centre Multiusos, però era un edifici no adaptat a les exigències educatives i necessitava fer unes obres per poder complir els requisits que la inspecció va requerir. Extrem que va provocar la descentralització de l’EOI de Llíria en les seues sessions matutines, traslladant les classes a un altre municipi de la comarca, a la Pobla de Vallbona.

Segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, si Llíria no vol perdre la seu principal de l’EOI tindrà que portar endavant estes obres d’adaptaciò. Això sí, la ubicació en el Centre Multiusos de l’EOI i també de l’Escola Permanent d’Adults (EPA), serà sempre amb caràcter provisional, ja que la previsió és que quan es construisca el nou IES Camp de Túria en la zona de Mura, les actuals instal·lacions d’este institut siguen reutilitzades per ubicar definitivament la seu principal de l’EOI Comarcal i l’EPA.

Es per això que el Ple de Llíria ha aprovat a instàncies de Compromís-MoVe una proposta per a que en el Pressupost de 2017 s’habilite una partida pressupostària per realitzar les obres d’adaptació necessàries en el Centre Multiusos a la fi que complisca tot els condicionants que la Conselleria d’Educació va requerir a l’ajuntament de Llíria per poder certificar que este edifici es apte per a la docència i així poder impartir les classes en horari de matí per part de l’Escola Oficial d’Idiomes. Estant així preparats per a que quan el pròxim any s’articule el nou Mapa Escolar d’EOI, la ciutat de Llíria complisca amb tots els requisits per ser seu principal comarcal.

El pleno de Llíria aprueba adaptar en 2017 el C. Multiusos para mantener la sede comarcal de la EOI en Llíria

Garcia: “La ubicación de la EOI y la EPA sería con carácter temporal y mientras se construye el nuevo IES Camp de Túria”.

La Consellería de Educación está preparando un Mapa Escolar sobre la distribución y ubicación de las Escuelas Oficiales de Idiomas, articulación que se hará mediante un Decreto que definirá las características que tienen que tener, requisitos objetivos que tienen que cumplir y finalmente el lugar donde tienen que estar.

Llíria, desde principio de esta legislatura tiene un problema con la Escuela Oficial de Idiomas (EOI) que no se ha resuelto. Ya que se necesitaba una infraestructura educativa que cumpliera con los estándares educativos donde poder dar clases por la mañana. El ayuntamiento ofreció el Centro Multiusos, pero era un edificio no adaptado a las exigencias educativas y necesitaba hacer unas obras para poder cumplir los requisitos que la inspección requirió. Extremo que provocó la descentralización de la EOI de Llíria en sus sesiones matutinas, trasladando las clases a otro municipio de la comarca, en la Pobla de Vallbona.

Según el portavoz de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre, si Llíria no quiere perder la sede principal de la EOI tendrá que llevar adelante estas obras de adaptación. Eso sí, la ubicación en el Centro Multiusos del EOI y también de la Escuela Permanente de Adultos (EPA), será siempre con carácter provisional, dado que la previsión es que cuando se construya el nuevo IES Camp de Túria en la zona de Mura, las actuales instalaciones de este instituto sean reutilizadas para ubicar definitivamente la sede principal de la EOI Comarcal y la EPA.

Es por ello que el Pleno de Llíria ha aprobado a instancia de Compromís-MoVe una propuesta para que en el Presupuesto de 2017 se habilite una partida presupuestaria para realizar las obras de adaptación necesarias en el Centro Multiusos al fin que cumpla todo los condicionantes que la Consellería de Educación requirió al ayuntamiento de Llíria para poder certificar que este edificio es apto para la docencia y así poder impartir las clases en horario por la mañana por parte de la Escuela Oficial de Idiomas. Estando así preparados para que cuando el próximo año se articule el nuevo Mapa Escolar de EOI, la ciudad de Llíria cumpla con todos los requisitos para ser sede principal comarcal.