Garcia: “La revisió del projecte per part de la Conselleria d’Educació és la fase prèvia per poder fer la licitació de les obres”.

Dos són les grans apostes que s’ha marcat el Consell del Botànic en matèria educativa, portar endavant un pla de construcció de noves infraestructures escolars i  acabar amb els barracons en aquesta legislatura, projectes que es culminaran a mitjan 2019.

Segons el Diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, entre la construcció de nous centres educatius es troba el nou IES Camp de Túria, que se situarà en un solar cedit per l’ajuntament a la Generalitat al Barri de Mura de Llíria.

Garcia apunta que el Consell ja ha iniciat els tràmits per dur a terme l’execució d’aquest nou centre en la localitat edetana. Per a això, una de les primeres accions que està fent és la revisió completa del projecte d’execució del nou IES Camp de Túria, el qual va ser redactat per l’empresa CIEGSA i per tant cal posar en quarentena després d’haver-se destapat un forat de sobre costos per part d’aquesta empresa instrumental de més d’1.000 milions d’euros en les obres que ha realitzat en anteriors etapes.

El Diputat apunta que els treballs de revisió del projecte s’estima estiguen culminats abans de finalitzar l’any, i que cas de no trobar deficiències greus en el projecte es procediria a realitzar la licitació de les obres, ja que aquesta infraestructura educativa està entre les primeres a executar per la Conselleria d’Educació dins del programa d’actuacions en nous centres educatius a realitzar entre 2016-2019. Sent una prioritat per a la ciutat i també per a la Coalició, atès que d’ella depenen també la ubicació definitiva de la EOI i l’Escola Permanent d’Adults.

Garcia recorda que aquest institut del Camp de Túria juntament amb el col·legi de Sant Vicent ja van tenir prevista la seua execució amb els fons provinents del Banc d’Inversions Europees, fons que es van esfumar en el temps i el Consell anterior del PP mai va arribar a realitzar.

Paral·lelament, apunta el parlamentari de Compromís, el Consell del Botànic destinarà 60 milions a realitzar obres per eliminar els barracons en 116 col·legis i IES amb la meitat de les seues aules prefabricades. L’objectiu d’aquest segon programa és retirar 443 aules i 21 menjadors i espais comuns provisionals, com els que trobem en els col·legis públics de Llíria (Sant Vicent i San Miguel).

En aquest curs, la Conselleria d’Educació ja ha començat a impulsar nous programes a la capital del Camp de Túria, com ha estat l’engegada d’un aula per a alumnes de 2 anys, la primera aula que s’instaura en aquesta comarca de l’àrea metropolitana de València.

El Consell inicia los trabajos para construir el nuevo IES Camp de Túria en Llíria

Garcia: “La revisión del proyecto por parte de la Conselleria de Educación es la fase previa para poder hacer la licitación de las obras”.

Dos son las grandes apuestas que se ha marcado el Consell del Botànic en materia educativa, llevar adelante un plan de construcción de nuevas infraestructuras escolares y  acabar con los barracones en esta legislatura, proyectos que se culminarán a mediados de 2019.

Según el Diputado de Compromís, Paco Garcia Latorre, entre la construcción de nuevos centros educativos se encuentra el nuevo IES Camp de Túria, que se ubicará en un solar cedido por el ayuntamiento a la Generalitat en el Barrio de Mura de Llíria.

Garcia apunta que el Consell ya ha iniciado los trámites para llevar a cabo la ejecución de este nuevo centro en la localidad edetana. Para ello, una de las primeras acciones que está haciendo es la revisión completa del proyecto de ejecución del nuevo IES Camp de Túria, el cual fue redactado por la empresa CIEGSA y por tanto hay que poner en cuarentena después de haberse destapado un agujero de sobrecostes por parte de esta empresa instrumental de más de 1.000 millones de euros en las obras que ha realizado en anteriores etapas.

El Diputado apunta que los trabajos de revisión del proyecto se estima estén culminados antes de finalizar el año, y que caso de no encontrar deficiencias graves en el proyecto se procedería a realizar la licitación de las obras, ya que esta infraestructura educativa está entre las primeras a ejecutar por la Conselleria de Educación dentro del programa de actuaciones en nuevos centros educativos a realizar entre 2016-2019. Siendo una prioridad para la ciudad y también para la Coalición, dado que de ella dependen también la ubicación definitiva de la EOI y la Escuela Permanente de Adultos.

Garcia recuerda que este instituto del Camp de Túria junto con el colegio de Sant Vicent ya tuvieron prevista su ejecución con los fondos provenientes del Banco de Inversiones Europeas, fondos que se esfumaron en el tiempo y el Consell anterior del PP nunca llegó a realizar.

Paralelamente, apunta el parlamentario de Compromís, el Consell del Botànic destinará 60 millones a realizar obras para eliminar los barracones en 116 colegios e IES con la mitad de sus aulas prefabricadas. El objetivo de este segundo programa es retirar 443 aulas y 21 comedores y espacios comunes provisionales, como los que encontramos en los colegios públicos de Llíria (San Vicente y San Miguel).

En este curso, la Conselleria de Educación ya ha empezado a impulsar nuevos programas en la capital del Camp de Túria, como ha sido la puesta en marcha de un aula para alumnos de 2 años, la primera aula que se instaura en esta comarca del área metropolitana de Valencia.