Garcia: “La connexió a l’hospital de Llíria és un dels punts més urgents que reivindiquem tots els ajuntaments i els usuaris”.

El Camp de Túria s’ha convertit en el segon cinturó metropolità de València i requereix d’una planificació a futur que garantitze la mobilitat, l’accessibilitat i uns bons serveis de transport públics”.

Segons el portaveu comarcal de Compromís i diputat autonòmic, Paco Garcia Latorre, el Camp de Túria s’ha convertit en una prolongació de l’Àrea Metropolitana de València.

Històricament esta comarca de l’interior, que fa de nexe d’unió entre el Cap i Casal i La Serrania, comptava amb diversos mitjans de transport públic que cobrien bàsicament la demanda dels usuaris: fins no fa molts anys, encara estava en funcionament la Línia de RENFE, que tenia com a estació final de trajecte en Llíria i anava per Benaguasil, Vilamarxant, Riba-roja fins a València a l’Estació del Nord; i també la Línia de FGV, que anava en paral·lel a l’actual Autovia CV-35, passant per Patena i arribant al Pont de Fusta.

A la comarca, apunta el portaveu de la Coalició, s’han creat algunes plataformes com la Plataforma 15 minuts, que han estudiat i reivindicat un millor paper de les Línies de FGV, Línia 1 i 2, amb millores en les freqüències de pas, entre d’altres inversions que cal fer en apeaderos, passos a nivell i estacions.  Altres transport que tenim a la Comarca es el de la CVT, la Línia 145 de València a Llíria i Gestalgar. Una línia a la que cal introduir alguns canvis i fer-la arribar a l’Hospital Comarcal de Llíria, així com la creació o dotació de línies orbitals que connecten tota la comarca i línies de transport intermodals que connecten les ja existents.

Segons Garcia, a la Comarca li fa falta tindre el Pla de Mobilitat Comarcal que definisca corredors i marque l’estrategia i inversions a realitzar de cara a futur. Sobretot en una comarca que es potencialment residencial i que pel moment està aturada en creixement, però que està preparada per ser la gran ampliació de l’urbe metropolitana.

També es necessari fer una projecció dels transports públics a la Comarca de la Serrania, que tot i tindre poca població, esta té el Camp de Túria com a zona de referencia per a realitzar les seues activitats, i sinó ja la ciutat de València.   Es per això, que el Ple de la Mancomunitat del Camp de Túria, a proposta de Compromís i d’altres ajuntaments, va aprovar per unanimitat de tots els grups, instar a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que acomplint la Llei 6/2011 de Mobilitat d’1 d’abril de la Generalitat Valenciana i donant-se les circumstàncies previstes en l’article 12 d’aquesta, realitze la redacció del Pla de Mobilitat Comarcal a la comarca del Camp de Túria.

Igualment, es va acordar que, de manera prioritària es dote als municipis d’un servei de transport públic a l’hospital comarcal,  fins que la Conselleria definisca el nou mapa concesional per a futures línies de transport.

Així mateix, es va acordar crear una Comissió de Transport i Mobilitat que, juntament als usuaris i la Conselleria hauran d’estudiar i deliberar sobre quines són les necessitats i mancances que actualment mostren els serveis que s presten i quines han de ser les millors opcions de futur respecte a la mobilitat intercomarcal.

 

La Mancomunidad del Camp de Túria reclama la redacción del  Plan de Movilidad Comarcal

Garcia: “La conexión con el hospital de Llíria es uno de los puntos más urgentes que reivindicamos todos los ayuntamientos y los usuarios”.

El Camp de Túria se ha convertido en el segundo cinturón metropolitano de Valencia y requiere de una planificación a futuro que garantitze la movilidad, la accesibilidad y unos buenos servicios de transporte públicos”.

Según el portavoz comarcal de Compromis y diputado autonómico, Paco Garcia Latorre, el Camp de Túria se ha convertido en una prolongación del área Metropolitana de Valencia.

Históricamente esta comarca del interior, que hace de nexo de unión entre la Cap i Casal y La Serrania, contaba con varios medios de transporte público que cubrían básicamente la demanda de los usuarios: hasta no hace muchos años, todavía estaba en funcionamiento la Línea de RENFE, que tenía como estación final de trayecto en Llíria e iba por Benaguasil, Vilamarxant, Riba-roja hasta Valencia a la Estación del Norte; y también la Línea de FGV, que iba en paralelo a la actual Autovía CV-35, pasando por Patena y llegando al Puente de Madera.

En la comarca, apunta el portavoz de la Coalición, se han creado algunas plataformas como la Plataforma 15 minutos, que han estudiado y reivindicado un mejor papel de las Líneas de FGV, Línea 1 y 2, con mejoras en las frecuencias de paso, entre otros inversiones que hay que hacer en apeaderos, pasos a nivel y estaciones.

Otros transporte que tenemos en la Comarca es el de la CVT, la Línea 145 de Valencia en Llíria y Gestalgar. Una línea a la que hay que introducir algunos cambios y hacerla llegar al Hospital Comarcal de Llíria, así como la creación o dotación de líneas orbitales que conecten toda la comarca y líneas de transporte intermodales que conecten las ya existentes.

Según Garcia, en la Comarca le hace falta tener el Plan de Movilidad Comarcal que defina corredores y marque la estrategia e inversiones a realizar de cara a futuro. Sobre todo en una comarca que ee potencialmente residencial y que por el momento está parada en crecimiento, pero que está preparada para ser la gran ampliación de la urbe metropolitana.

También es necesario hacer una proyección de los transportes públicos a la Comarca de la Serrania, que a pesar de tener poca población, esta tiene al Camp de Túria como zona de referencia para realizar sus actividades, y sino ya la ciudad de Valencia.

Es por ello, que el Pleno de la Mancomunidad del Camp de Túria, a propuesta de Compromís y de otros ayuntamientos, aprobó por unanimidad de todos los grupos, instar a la Consellería de Vivienda, Obras Públicas y Vertebración del Territorio que cumpliendo la Ley 6/2011 de Movilidad de 1 de abril de la Generalitat Valenciana y dándose las circunstancias previstas en el artículo 12 de esta, realice la redacción del Plan de Movilidad Comarcal en la comarca del Camp de Túria.

Igualmente, se acordó que, de manera prioritaria se dote a los municipios de un servicio de transporte público al hospital comarcal,  hasta que la Consellería defina el nuevo mapa concesional para futuras líneas de transporte.

Así mismo, se acordó crear una Comisión de Transporte y Movilidad que, juntamente con los usuarios y la Consellería tendrán que estudiar y deliberar sobre cuáles son las necesidades y carencias que actualmente muestran los servicios que se prestan y cuales tienen que ser las mejores opciones de futuro respecto a la mobilidad intercomarcal.