De: Paco García, diputat autonòmic de Compromís

Estos dies la societat valenciana ha vist i comprovat com l’ús pervers del poder de manera partidista pot deixar a tot un poble en la cua de l’Estat a nivell de garantir unes inversions justes per al nostre territori.

La reforma de l’Estatut d’Autonomia, aprovada en març de 2011, contempla la introducció d’una clàusula que blinde les inversions d’acord al pes poblacional. També, diverses resolucions de Les Corts Valencianes han reclamat l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del País Valencià compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys.

Però el ministre Montoro, utilitzant el seu càrrec ha discriminat un any més al Poble Valencià, reduint 290 milions d’euros en inversions respecte a 2016. Cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per càpita, clarament inferiors als 184 de mitjana en el conjunt de l’Estat, i molt lluny de les xifres dels ciutadans i ciutadanes d’altres territoris que rebran, de mitjana, vora tres vegades més que els valencians i valencianes.

El Drets dels valencians i valencianes no són més que els d’altres ciutadans d’altres territoris, però, tampoc són menys. Com va dir la Vice Presidenta del Consell, Mónica Oltra, “El temps de demanar s’ha acabat, ara exigim un tracte just”. Un tracte just per dret, per població, per història i per què els valencians i les valencianes ja no ens callem davant d’atacs com el que vol perpetrar el Govern de Rajoy deixant-nos sense els suficients recursos per gestionar la sanitat, l’educació o el benestar dels nostres conciutadans.

El Govern del Botànic ha demostrat que amb el mateix es pot gestionar millor. Eliminant co pagaments, establint la Sanitat Universal, ampliant l’oferta de centres de dia, fent pagar més al que més tenen i apostant per l’ocupació i la recuperació econòmica del teixit productiu valencià. Un govern honest, centrat en les persones i en recuperar la dignitat perdura per l’herència reputacional heretada. Som la imatge en la que es reflecteixen ja moltes comunitats autònomes, per que sabem des de la pluralitat i la diversitat mantindré una estabilitat política i una cohesió social.

Per això, no podem permetre, que un govern de l’Estat, sustentat per un partit esquitat i rodejat de corrupció i personatges grisos, continue menyspreant a un tot un poble treballador i emprenedor com és el valencià. Volem un tracte just i lluitarem per aconseguir que inversions tant necessàries per al País Valencià no continuen aturades i puguen ser enllestides.