TRACTE JUST – Compromís reclama un #TracteJust al govern central per a seguir millorant la vida dels valencians i valencianes

La Coalició anima a tota la ciutadania valenciana a sumar-se als actes i propostes de reivindicació que es van a realitzar al llarg dels pròxims mesos en els pobles i ciutats del nostre territori.

La celebració del debat de Política General al parlament valencià va posar en valor els avanços aconseguits en els dos anys de #GovernBotànic, que ja estan sent constatats per la ciutadania, la vida de les valencianes i valencians és millor ara que fa dos anys.

Però, des de Compromís entenem que este cicle de millora i recuperació ha de vindre recolzat també per les polítiques i inversions que es fan des de l’Estat, ja que són els últim per la cua en quan a inversions per càpita de tot el territori espanyol. Per això, es vital i necessària la reivindicació d’un tracte just per part del govern central, una qüestió que ha d’implicar a tota la societat valenciana.

S’ha de constatar que hem dit prou com a societat al maltractament que patim tant en finançament com en inversions, hem de donar un missatge ben clar de què no volem continuar sent ciutadans de segona. No volem ser més que ningú però tampoc menys, volem allò que és just. Entenem que és vital expressar este descontent com a poble, a través de mobilitzacions conjuntes de la societat civil, els sindicats, la patronal, les universitats i els partits polítics.

Tenim molts reptes per davant, però, encara en queden molts fins el final de legislatura. Com són, per exemple, la reforma de la llei dels serveis socials perquè totes les mesures d’Inclusió que s’estan duent a terme queden blindades legislativament. També tenim com a repte l’aprovació de la Llei Valenciana d’Educació, l’avanç en la millora de la qualitat educativa i la consolidació del nou sistema plurilingüe. En Medi Ambient s’aposta per un pla de residus que ha de ficar ordre en la gestió de residus en el nostre país. En Economia consolidar el pla de re industrialització que tan bons fruits està donant ja, com evidencia que som l’autonomia que més llocs de treball industrial està creant. Així mateix en la Conselleria de Transparència encarem grans reptes que ens estan fent superar l’herència de la corrupció, com la implantació en l’administració del sistema d’alertes primerenques anticorrupció.

Per a Compromís s’està evidenciant que gestionem millor que l’antic govern; sense una situació òptima per culpa de l’infrafinançament, hem avançat molt i hem millorat la vida de les persones, som exemple de bones pràctiques, estabilitat i de rescat de persones, estem més il·lusionats que mai amb els reptes de futur que s’ens planteja als valencians i valencianes.

Arxivat en: Compromís, Economia i Ocupació, Llíria, Moviments Socials, Participació Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *