El Pla Edificant farà realitat 8 projectes a Llíria com la construcció del nou IES Camp de Túria i un nou CEIP a Mura

Garcia: “La Conselleria ja ha donat llum verda a més de 7,6 milions d’euros en inversió per a centres educatius en Llíria”

D’un total d’11 peticions que va fer el Ple de l’ajuntament de Llíria al mes de desembre, 8 d’elles seran ateses per la Conselleria d’Educació a través de l’adhesió de la ciutat al Pla Edificant, impulsat per la Conselleria d’Educació que encapçala el Conseller Vicent Marzà amb la cooperació dels ajuntaments del País Valencià.

Es tracta d’un programa que destinarà 700 milions d’euros per construir al voltant de 200 escoles i la reforma de 500 més, amb el qual la Conselleria d’Educació delegarà en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i la certificació de les obres, mentre que es farà càrrec del cost econòmic d’aquestes.

A Llíria, apunta el Diputat autonòmic de Compromís i tinent d’alcalde de la Ciutat, Paco Garcia Latorre, la Conselleria ha donat el vist-i-plau a un total de 8 projectes entre els quals destaquen la construcció d’un nou Col·legi d’Infantil i Primària de dues línies a la zona de Mura; la construcció de 2 noves aules Educació Infantil, nova cuina i menjador, rehabilitació i nova construcció de banys al Col·legi Sant Vicent; la reforma banys i ampliació cuina al Sant Miquel i la realització d’obres de millora i condicionament en els altres dos IES, el Camp de Túria actual i el Laurona.

Segons ha explicat Garcia, el pla vol agilitar estes obres amb la col·laboració del consistori de Llíria, delegant la seua execució en l’ajuntament, però sense que el municipi haja d’avançar els diners, que seran aportats directament per la Generalitat.

Ara l’ajuntament de Llíria ha de fer les obres d’urbanització dels vials de les parcel·les de Mura per albergar els dos nous centres educatius, així con acceptar la delegació de competències a la Conselleria d’Educació per poder dur endavant les licitacions i execució de les obres concedides per la Generalitat.

El Plan Edificant hará realidad 8 proyectos en Llíria como la construcción del nuevo IES Camp de Túria y un nuevo CEIP en Mura

Garcia: “La Consellería ya ha dado luz verde a más de 7,6 millones de euros en inversión para centros educativos en Llíria”

De un total de 11 peticiones que hizo el Pleno del ayuntamiento de Llíria al mes de diciembre, 8 de ellas serán atendidas por la Consellería de Educación a través de la adhesión de la ciudad al Plan Edificant, impulsado por la Consellería de Educación que encabeza el Conseller Vicent Marzà con la cooperación de los ayuntamientos del País Valenciano.

Se trata de un programa que destinará 700 millones de euros para construir alrededor de 200 escuelas y la reforma de 500 más, con el cual la Consellería de Educación delegará en las entidades locales el proyecto, la contratación, construcción, dirección y la certificación de las obras, mientras que se hará cargo del coste económico de estas.

En Llíria, apunta el Diputado autonómico de Compromís y teniente de alcalde de la Ciudad, Paco Garcia Latorre, la Consellería ha dado el visto bueno a un total de 8 proyectos entre los cuales destacan la construcción de un nuevo Colegio de Infantil y Primaria de dos líneas en la zona de Mura; la construcción de 2 nuevas aulas Educación Infantil, nueva cocina y comedor, rehabilitación y nueva construcción de baños al Colegio San Vicente; la reforma baños y ampliación cocina en el San Miguel y la realización de obras de mejora y acondicionamiento en los otros dos IES, el Camp de Túria actual y el Laurona.

Según ha explicado Garcia, el plan quiere agilizar estas obras con la colaboración del consistorio de Llíria, delegando su ejecución en el ayuntamiento, pero sin que el municipio tenga que avanzar el dinero, que será aportado directamente por la Generalitat.

Ahora el ayuntamiento de Llíria tiene que hacer las obras de urbanización de los viales de las parcelas de Mura para albergar los dos nuevos centros educativos, así cono aceptar la delegación de competencias de la Consellería de Educación para poder llevar adelante las licitaciones y ejecución de las obras concedidas por la Generalitat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *