Llíria, una de les quatre ciutats espanyoles que aspiren a integrar-se en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO

García: “S’obre ara una procés per a fer la selecció definitiva entre totes les candidatures presentades a nivell mundial”

El regidor de CompromísMoVe i actual Tinent d’Alcalde de Llíria, Paco García Latorre, impulsor d’aquest projecte en l’anterior legislatura, ha fet públic que la localitat ha estat una de les quatre ciutats espanyoles seleccionades per a poder integrar-se en la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, en aquest cas en la modalitat de la Música.

La Xarxa de Ciutats Creatives Unesco és una iniciativa llançada en 2004 per a enfortir la cooperació entre les ciutats que han reconegut la creativitat com un factor estratègic del desenvolupament sostenible en aspectes econòmics, socials, culturals i ambientals. Abasta set camps creatius: artesania i arts populars, arts digitals, disseny, cinema, gastronomia, literatura i música.

Per a García, Llíria ha elaborat un projecte estratègic de primer nivell, amb la col·laboració d’entitats i professionals locals i internacionals, així com amb el reconeixement i suport de diverses institucions públiques i privades d’àmbit autonòmic i estatal.

L’edil de Llíria té la ferma convicció que l’haver superat aquesta primera fase a nivell nacional suposa un recolzament al treball ben fet. Ara queda la final, on es competeix amb altres països i projectes de primer ordre, i on s’espera ser una de les ciutats seleccionades.

Aquesta és una iniciativa que situa a la nostra Ciutat en l’àmbit internacional, mostrant una de les seues grans virtuts, com és la formació, la creativitat, la innovació i la generació de grans talents musicals, sent una de les poblacions espanyoles amb més percentatge per càpita d’ensenyament musical del panorama europeu.

Llíria posseeix les bandes civils més antigues de tot l’Estat Espanyol, un Centre Integrat de Música en el grau de primària, un conservatori de música, dues societats musicals de referència mundial i diverses entitats musicals, artístiques i de folklore que l’han fet mereixedora del títol atorgat per les Corts Valencianes en 2018 de ser “Ciutat Valenciana de la Música”, apunta García

Pàgina web Candidatura Ciutat Creativa de la Música UNESCO 2019: http://www.lliriamusica.es/

 

Llíria, una de las cuatro ciudades españolas que aspiran a integrarse en la Red de Ciudades Creativas de la UNESCO

García: “Se abre ahora una proceso para hacer la selección definitiva entre todas las candidaturas presentadas a nivel mundial”

El concejal de CompromísMoVe y actual Teniente de Alcalde de Llíria, Paco García Latorre, impulsor de este proyecto en la anterior legislatura, ha hecho público que la localidad ha sido una de las cuatro ciudades españolas seleccionadas para poder integrarse en la Red de Ciudades Creativas de la UNESCO, en este caso en la modalidad de la Música.

La Red de Ciudades Creativas Unesco es una iniciativa lanzada en 2004 para fortalecer la cooperación entre las ciudades que han reconocido la creatividad como un factor estratégico del desarrollo sostenible en aspectos económicos, sociales, culturales y ambientales. Abarca siete campos creativos: artesanía y artes populares, artes digitales, diseño, cine, gastronomía, literatura y música.

Para García, Llíria ha elaborado un proyecto estratégico de primer nivel, con la colaboración de entidades y profesionales locales e internacionales, así como con el reconocimiento y apoyo de diversas instituciones públicas y privadas de ámbito autonómico y estatal.

El edil de Llíria tiene la firme convicción de que el haber superado esta primera fase a nivel nacional supone un espaldarazo al trabajo bien hecho. Ahora queda la final, donde se compite con otros países y proyectos de primer orden, y donde se espera ser una de las ciudades seleccionadas.

Esta es una iniciativa que sitúa a nuestra Ciudad en el ámbito internacional, mostrando una de sus grandes virtudes, como es la formación, la creatividad, la innovación y la generación de grandes talentos musicales, siendo una de las poblaciones españolas con más porcentaje per cápita de enseñanza musical del panorama europeo.

Llíria posee las bandas civiles más antiguas de todo el Estado Español, un Centro Integrado de Música en el grado de primaria, un conservatorio de música, dos sociedades musicales de referencia mundial y diversas entidades musicales, artísticas y de folclore que la han hecho merecedora del título otorgado por Les Corts Valencianes en 2018 de ser “Ciudad Valenciana de la Música”, apunta García

Link Pagina web Candidatura Ciudad Creativa de la Música UNESCO 2019: http://www.lliriamusica.es/

Arxivat en: Compromís, Cultura i Educació, Llíria, Política Municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *