Compromís-Move aposta per projectes urbanístics per zones que s’adapten a cada circumstància concreta

La construcció d’una depuradora a Montecollado és la solució que la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elena Jiménez, ha presentat a l’EPSAR (Entitat de Sanejament i d’Aigües Residuals) per donar solució a la depuració de les aigües residuals de la zona residencial i del polígon de Montecollado, així com de les zones urbanes per desenvolupar a les partides de Censals i l’Alpelic. 

Quins són els avantatges d’este pla? 

La construcció d’esta depuradora permetria canalitzar les aigües residuals de la zona residencial i industrial de Montecollado i, a més a més, donar cobertura als sectors urbanitzables SR-1-2-3-5, a través d’un sistema senzill de canalització. Una solució ràpida i zonificada, adaptada a la realitat actual. 

Quina valoració ha fet l’EPSAR d’esta proposta? 

Des de l’EPSAR, han valorat molt positivament esta solució. Hem rebut un compromís ferm d’estudiar la viabilitat del projecte per poder realitzar futurs acords de col·laboració per dur-lo a terme. Si ho aconseguim, la ciutadania serà la més beneficiada d’este projecte. 

Hi ha un canvi de mentalitat urbanística a Llíria? 

Totalment. Des del Govern de l’Almodí, apostem per donar solucions per zones, a diferència dels projectes anteriors que depenien de grans construccions, que són costoses i, per tant, es dilaten massa en el temps. Nosaltres reivindiquem un menor cost i una actuació més immediata. 

I, especialment, saber quina ciutat volem. Des de Compromís-Move, sabem quins són els problemes i quines les solucions i treballem amb la perspectiva de construir Llíria per als pròxims 15 anys. No es pot fer tot en una legislatura, però sí assentar les bases per a créixer i desenvolupar la ciutat amb un projecte integral. De fet, amb l’EPSAR, hem estudiat quins són els pròxims projectes que hem de dur a terme.

És possible treballar tan ràpid com vos agradaria?  

Clar que no. L’administració té els seus terminis i la inversió sempre és limitada, però forma part del dia a dia del nostre treball. 

La construcció de la depuradora de Montecollado és la millor solució i, també, la més ràpida. Però la ciutadania ha de ser conscient que és un projecte que, si tot va bé, es posarà en marxa a finals d’esta legislatura.