El Govern de Llíria fa front a la pandèmia amb polítiques de foment de l’ocupació i ajudes directes al comerç i el sector empresarial

L’atur és la preocupació per al 60% de la població espanyola, segons el CIS. I és que la pandèmia de la Covid19 ha derivat en una crisi econòmica que ha posat en risc milers de llocs de treball i, també, xicotetes i mitjanes empreses. 

Llíria també ha patit la destrucció de l’ocupació, amb una taxa d’atur que ha passat del 17,52% (febrer 2020) al 20.55% (setembre). Per això, des de la Regidoria de Foment Econòmic – encapçalada pel portaveu de Compromís-Move, Joanma Miguel – s’ha dissenyat un pla estratègic per apostar per les persones en temps de la Covid19. 

Com ha afrontat l’Ajuntament de Llíria la crisi econòmica? 

Des de l’inici  d’esta crisi, hem fet polítiques per incrementar el motor econòmic de la nostra ciutat, amb una doble estratègia. Per una banda, amb el foment de l’ocupació, a través de tallers i plans d’ocupació i, per altra banda, amb el programa Llíria Viva, dotat amb 2.3 milions d’euros. Un paquet de mesures extraordinàries per la pandèmia, que ha incorporat ajudes per a l’impuls del comerç i ajudes directes a autònoms.

Quin són els objectius d’estes polítiques?  

L’objectiu principal és mantenir en funcionament la roda de l’economia al nostre poble. Si ajudem a les persones desocupades, fomentem que la ciutadania consumisca al nostre comerç i a les nostres empreses. Si, a més a més, ho reforcem amb campanyes de promoció comercial i invertim en polítiques de dinamització del comerç, el sector empresarial i els autònoms; des de l’administració, estem enfortint un escut de contingència que ajuda a sostindre a les persones i empreses en estos temps tant difícils. 

500500
Quina és la inversió destinada a crear ocupació?

A través de fons municipals, i amb la col·laboració de Labora, enguany hem gestionat més d’1.2 milions d’euros per crear 120 llocs de treball. 

Però allò més important és que seguim treballant en esta línia per a l’any 2021, en què esperem invertir també més d’un milió d’euros en polítiques d’ocupació. A més dels plans que ja estan en marxa i els que ja s’han anunciat, estem tancant altres que començaran a finals d’este d’any. 

I no sols això, també hem fet un esforç per oferir formació gratuïta, com el curs d’injecció de plàstic que presentàrem fa unes setmanes, i el suport als joves amb un programa de beques per a postgraduats.

La nostra preocupació és la gent de Llíria, el nostre comerç i les nostres empreses. Seguirem apostant per elles l’any 2021. És la nostra manera de fer política.