El consistori reitera la necessitat de buscar una solució justa i pacífica per al lliure exercici de la població del Sàhara Occidental

L’Ajuntament de Llíria ha mostrat la seua solidaritat amb els drets legítims de la població del Sàhara Occidental amb l’aprovació d’una moció, presentada per Compromís-Move, com a reacció a la violació deliberada de “l’Alto al fuego” duta a terme per les Forces Armades marroquines, el passat 13 de novembre. 

La moció es va aprovar amb els vots a favor de Compromís-Move i el PSPV i l’abstenció del PP i Ciudadanos. El consistori instarà també al govern d’Espanya perquè continue defensant el pla de pau a la lliure determinació del poble sahrauí davant l’ONU.

“El poble sahrauí porta patint una tragèdia des de l’any 1975 i s’ha de buscar una solució justa i pacífica que culmine este procés de descolonització inacabat” va declarar la regidora de Compromís-Move, Vallivana Murgui. “No podem oblidar la responsabilitat política, històrica i ètica que té l’Estat espanyol en este procés”. 

“A través d’esta moció, exigim el respecte dels Drets Humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental i, també, l’alliberament de tots els presos polítics i conèixer el destí de més de 500 civils desapareguts i de 151 presoners de guerra”. 

El consistori edetà també s’ha compromès a incrementar l’ajuda alimentària i la cooperació amb el poble sahrauí que resisteix en condicions infrahumanes. Cal recordar que, durant l’any 2018, l’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria d’Esports, va posar en marxa el programa “Una cistella al Sàhara”.