El pla Edificant invertirà 17 milions d’euros en la remodelació del CEIP Sant Vicent i la construcció del nou IES Camp de Túria i el nou col·legi públic

El passat dimecres, 9 de desembre, van arrancar les obres d’ampliació i remodelació del CEIP Sant Vicent. És la primera de les tres grans intervencions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, que invertirà un total de 17 milions d’euros, en els pròxims anys, per a la construcció i millora de les instal·lacions educatives del municipi. 

Durant la visita al centre, juntament amb el director general d’Infraestructures Educatives, Victor García; el regidor Paco García fa balanç de l’evolució del Pla Edificant a Llíria. 

Com valores que s’inicien per fi les gran actuacions del Pla Edificant? 

Estem tremendament satisfets, perquè hi ha molts mesos de treball per arribar fins al dia de hui. Després d’anys d’espera, l’inici de les obres del CEIP Sant Vicent són el tret d’eixida a les tres grans actuacions del Pla Edificant. Amb la inversió de 17 milions d’euros, podem afirmar que esta serà la legislatura de les instal·lacions educatives al nostre municipi. 

En què consistirà esta intervenció al CEIP Sant Vicent? 

Esta actuació tindrà una durada d’un any aproximadament. I es desenvoluparà en dos fases. Una es farà en la part exterior i consistirà en la construcció de dos noves edificacions a la zona de l’actual pati, una que es destinarà a aules d’Infantil i una altra per al professorat. 

La segona es desenvoluparà a l’interior del centre, on es millorarà la cuina, banys, seguretat i ventilació. I a més es construiran un elevador i una passarel·la entre les edificacions per a eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat i la comunicació entre els espais educatius.

I per a quan el Nou IES i CEIP nº 3?

Estem en els passos finals previs a l’inici de les obres, així que esperem poder començar-les al llarg de l’any 2020. Les previsions del nou calendari contemplen que estiguen construïts l’any 2022. 

Està previst que el ple de desembre aprove l’adjudicació de la redacció i construcció del nou IES Camp de Túria, a l’igual que està prevista l’adjudicació de la redacció del projecte del CEIP nº3. 

Hi ha previst ampliar el Pla Edificant?

Sí. De fet l’ajuntament ja ha aprovat una 2ª Fase del Pla Edificant, on els diferents centres públics han marcat quines són les actuacions prioritàries a futur. A més, hem sol·licitat a la Generalitat Valenciana la construcció d’un quart Col·legi Públic en la zona de l’Estació i la construcció d’una Escoleta Infantil. 

Com valora este iniciativa del Consell del Botànic?

Molt positivament. Estem fent un gran treball de col·laboració. Les noves infraestructures eren reivindicacions històriques del municipi, que la comunitat educativa estava cansada de reclamar. Amb el Pla Edificant, impulsat pel conseller Marzà des de la Conselleria d’Educació, hem vist que ja són una realitat i un èxit col·lectiu del que podran gaudir les futures generacions.