La proposta de Compromís d’acollir-se a la línia d’ajudes que traura la Diputació per desenvolupar este Programa rep la unanimitat de tots els Grups Municipals.

Segons la regidora de Compromís i portaveu en la Comissió de Benestar, Vallivana Murgui Ortega, en l’actual context de crisi econòmica i social, la situació de precarietat de nombroses famílies amb menors al seu càrrec, exigeix impulsar mesures tendents a pal·liar les condicions que donen lloc a la pobresa i a la desigualtat social i garantir una cobertura bàsica en un col·lectiu que es troba en una situació d’especial fragilitat i urgent necessitat. Sempre tenint en compte que aquest tipus de mesures són satisfactòries puntualment i per a un curt termini. Essent necessària la reflexió i la transformació profunda del sistema que ens ha portat a esta lamentable situació.

Davant esta situació i vist el Decret de la Presidència de la diputació de València, en el que s’aprova el Programa Provincial per a l’atenció i assegurament de les necessitats d’alimentació bàsica dels menors en risc de patir una privació nutricional essencial, adreçada a tots els municipis de València, el grup municipal de Compromís va proposar que el consistori edetà es sumara al mateix i que per part del departament de Benestar social, es realitzara un estudi, on es valoren i es quantifiquen els menors que serien receptors d’aquest programa.

La proposta va ser assumida per la totalitat de grups municipals i va ser aprovada per unanimitat al ple de l’ajuntament. Afegint que, no sols es donaria curs als menors que en este moment es trobaren en esta situació, sinó a tots aquells que després d’iniciar el Programa també ho necessitaren, amb l’objectiu clar de no deixar a cap menor desassistit.

LLÍRIA SE SUMA AL PROGRAMA DE ASISTENCIA NUTRICIONAL A MENORES

La propuesta de Compromís de acogerse a la línea de ayudas que sacará la Diputación para desarrollar este Programa recibe la unanimidad de todos los Grupos Municipales.

Según la concejal de Compromís y portavoz en la Comisión de Bienestar, Vallivana Murgui Ortega, en el actual contexto de crisis económica y social, la situación de precariedad de numerosas familias con menores a su cargo, exige impulsar medidas tendentes a paliar las condiciones que dan lugar a la pobreza y a la desigualdad social y garantizar una cobertura básica en un colectivo que se encuentra en una situación de especial fragilidad y urgente necesidad. Siempre teniendo en cuenta que este tipo de medidas son satisfactorias puntualmente y para un corto plazo. Siendo necesaria la reflexión y la transformación profunda del sistema que nos ha llevado a esta lamentable situación.

Ante esta situación y visto el Decreto de la Presidencia de la Diputación de Valencia, en el que se aprueba el Programa Provincial para la atención y aseguramiento de las necesidades de alimentación básica de los menores en riesgo de sufrir una privación nutricional esencial, dirigida a todos los municipios de Valencia, el grupo municipal de Compromís propuso que el consistorio edetano se sumara al mismo y que por parte del departamento de Bienestar Social, se realizara un estudio, donde se valoran y se cuantifican los menores que serían receptores de este programa.

La propuesta fue asumida por la totalidad de grupos municipales y fue aprobada por unanimidad en el pleno del ayuntamiento. Añadiendo que, no sólo se daría curso a los menores que en este momento se encontraran en esta situación, sino a todos aquellos que después de iniciar el Programa también lo necesitaran, con el objetivo claro de no dejar a ningún menor desasistido.