Compromís presenta 40 propostes de millora en equipaments, infraestructures i serveis públics, alhora que reclama a la Generalitat el pagament de deute de més de 3 milions amb el poble de Llíria.

La Coalició Compromís ha presentat un total de 40 propostes als comptes públics de la Generalitat i ha reclamat un any més que el Govern de Fabra pague als ciutadans de Llíria els més de 3 milions d’euros que li deu a l’ajuntament.

El portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ha assenyalat que “estos pressupostos de 2014 són la mostra d’un govern finiquitat i endeutat, totalment moros i sense credibilitat davant la ciutadania, que amb les sues actuacions ens porten a la roina als ciutadans, ja que continuen amb els seus plans austericides i de retallades ”.

El portaveu ha concretat que els comptes de 2014 “no contemplen la construcció d’un Nou Palau de Justícia, ni la comissaria de Policía autonòmica, tampoc es pensa fer la residència de discapacitats, que s’ha volatilitzat de la Conselleria de Benestar, mente es volen aplicar nous copagaments als usuaris.

Garcia apunta que en matèria educativa, el PP continua enganyant a la ciutadania de Llíria i no es te previst executar cap col·legi públic, ni tampoc fer el nou IES Camp de Túria, ni una Escola Oficial d’Idiomes, ni molt menys una Escola d’Adults.

La ruïna econòmica en la que ha deixat el PP la Generalitat Valenciana està passant factura als pobles i ciutats valencianes com Llíria. La continuïtat d’este govern es tradueix en misèria i promeses incomplides de cara als ciutadans, que visualitzen una paràlisi i un retrocés en matèries tan bàsiques com educació, sanitat o benestar.

Compromís ha presentat diferents esmenes dirigides a revitalitzar la Ciutat de  Llíria i aconseguir que serveis i infraestructures que són reivindicacions històriques puguen veure la llum i ajuden a millorar la qualitat de vida dels veïns de la localitat.

Un primer bloc d’esmenes van dirigides a culminar projectes que fa més d’una dècada que tenien que haver-se finalitzat, com ara la segona fase de l’urbanització de la zona del Pont del Vidre. En esta línia, es reclama també una actuació integral en les barriades històriques de Llíra com són: la Vila Vella, el Pich-Torreta i Barceloneta-Santa Bàrbara. Estos últims barris propers als cims muntanyosos de Sant Miquel i La Torreta. Proposant una intervenció concreta a la pròpia Ermita de Santa Bàrbara, edifici municipal que es troba quasi assolat.

Un segon bloc d’esmenes van referides a les infraestructures viàries i ferroviàries que Llíria necessita, com ara la Ronda de Mura o la variant de Vilamarxant i un nou pont de connexió de la ciutat amb les urbanitzacions a través de l’autovia CV-35.

En matèria ferroviària, els grup de Compromís continua proposant l’ampliació de la Línia 5 del Metro des de Vilamarxant fins a Llíria, projecte al que la Conselleria va dir que faria un estudi de viabilitat i que, a hores d’ara no se’n sap res. Igualment, i amb la voluntat de complir amb la freqüència de 15 minuts durant tota la franja horària, es demana la millora de la xarxa ferroviària entre L’Eliana i Llíria, desdoblant el seu traçat, completant l’actuació amb la construcció d’una segona estació al Pla de l’Arc i fer-les intermodals, on es puga combinar tren-autobus-bici.

En quant al transport per carretera, Compromís demana la millora de la línia d’autobús de la CVT que gestiona l’empresa privada Edetania Bus i l’articulació de l’anomenat “Carril Express” o “VAO”. Així com la creació d’una línea de transport públic per poder anar a l’extensió hospitalària de l’Arnau a Llíria.

Les propostes es rematen a nivell cultual i educatiu, sol·licitant la dotació d’una escoleta 0-3 anys pública en el Col·legi Sant Miquel, la construcció del Col·legi San Vicent i l’ampliació del de Sant Miquel, així com la construcció de l’IES Camp de Túria i l’assumpció del Conservatori Municipal de Música de Grau Mitjà per part de la xarxa de la Generalitat, creant-ne un nou de Grau Superior.

COMPROMÍS MUESTRA LOS INCUMPLIMIENTOS DEL CONSELL CON LA CIUTAT DE LLÍRIA EN LOS PRESUPUESTOS DE 2014

Compromís presenta 40 propuestas de mejora en equipamientos infraestructuras y servicios públicos, al tiempo que reclama a la Generalitat el pago de la deuda de más de 3 millones con el pueblo de Llíria.

La Coalició Compromís ha presentado un total de 40 propuestas a las cuentas públicas de la Generalitat y ha reclamado un año más que el Gobierno de Fabra pague a los ciudadanos de Llíria los más de 3 millones de euros que le debe al Ayuntamiento.

El portavoz de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, ha señalado que “estos presupuestos de 2014 son la muestra de un gobierno finiquitado y  endeudado, totalmente moroso y sin credibilidad ante la ciudadanía, que con sus actuaciones nos lleva a la ruina a los ciudadanos, dado que continúan con sus planes austericidas y de recortes”.

El portavoz ha concretado que las cuentas de 2014 “no contemplan la construcción de un Nuevo Palacio de Justicia, ni la comisaría de Policía autonómica, tampoco se piensa hacer la residencia de discapacitados, que se ha volatilizado en la Conselleria de Bienestar, mientras que quieren aplicar Nuevos co pagos a los usuarios.

Garcia apunta que en materia educativa, el PP continua engañando a la ciudadanía de Llíria y no tiene previsto ejecutar ningún colegio público, ni tampoco hacer el nuevo IES Camp de Túria, ni una Escuela Oficial de Idiomas, ni mucho menos, una Escuela de Adultos.

La ruina económica en la que ha dejado el PP la Generalitat Valenciana está pasando factura a los pueblos y ciudades valencianas como Llíria. La continuidad de este gobierno se traduce miseria y promesas incumplidas de cara a los ciudadanos que visualizan una parálisis y un retroceso en materias tan básicas como educación, sanidad o bienestar.

Compromís ha presentado diferentes enmiendas dirigidas a revitalizar la Ciudad de  Llíria y conseguir que Servicios e infraestructuras que son reivindicaciones históricas puedan ver la luz y ayuden a mejorar la calidad de vida de los vecinos de la localidad.

Un primer bloque de enmiendas van dirigidas a culminar proyectos que hace más de una década que tenían que haberse finalizado, como por ejemplo la segunda fase de la urbanización de la zona del Pont del Vidre. En esta línea, se reclama también una actuación integral en las barriadas históricas de Llíria cómo son: la Vila Vella, el Pich-Torreta y Barceloneta-Santa Bàrbara.

Estos últimos barrios cercanos a las cumbres montañosas de San Miguel y La Torreta. Proponiendo una intervención concreta a la propia Ermita de Santa Bàrbara, edificio municipal que se encuentra casi en ruinas.

Un segundo bloque de enmiendas van referidas a las infraestructuras viarias y ferroviarias que Llíria necesita, como por ejemplo la Ronda de Mura o la variante de Vilamarxant y un nuevo puente de conexión de la ciudad con las urbanizaciones a través de la autovía CV-35.

En materia ferroviaria, el grupo de Compromís continúa proponiendo la ampliación de la Línea 5 del Metro desde Vilamarxant hasta Llíria, proyecto al que la Conselleria dijo que haría un estudio de viabilidad y que, a estas alturas no se sabe nada. Igualmente, y con la voluntad de cumplir con la frecuencia de 15 minutos durante toda la franja horaria, se pide la mejora de la red ferroviaria entre La Eliana y Llíria, desdoblando su trazado, completando la actuación con la construcción de una segunda estación en el Pla de l’Arc y hacerla intermodal, donde se pueda combinar tren-autobus-bici.

En cuanto al transporte por carretera, Compromís pide la mejora de la línea de autobús de la CVT que gestiona la empresa privada Edetania Bus y la articulación del llamado “Carril *Express” o “VAO”. Así como la creación de una línea de transporte público para poder ir a la extensión hospitalaria de Arnau en Llíria.

Las propuestas se rematan a nivel cultural y educativo, solicitando la dotación de una escuela de 0-3 años pública en el Colegio San Miguel, la construcción del Colegio San Vicent y la ampliación del de San Miguel, así como la construcción del IES Camp de Túria y la asunción del Conservatorio Municipal de Música de Grado Medio por parte de la red de la Generalitat, creando un nuevo de Grado Superior.