• Els grups del PSPV-PSOE-COMROMÍS-MOVE-EUPV presenten una moció al Ple (que també va ser aprovada pel PP) on lamenten les conductes incíviques i fora de la Llei, ocorregudes el dia de Sant Vicent.
  • Igualment reclamen fórmules d’oci i participació dels joves de la localitat en dies tan assenyalats com aquest. Davant d’una prohibició hi ha que haver primer una comunicació i un enteniment per totes les parts.

Els grups de PSPV-PSOE, COMPROMÍS, MOVE i EUPV de l’ajuntament de Llíria, mitjançant una moció presentada al Ple de l’ajuntament, varen mostrar el seu compromís amb el respecte a les tradicions de la localitat dins d’un marc de civisme i tolerància. Lamentant els fets ocorreguts en la zona del Carrer La Venta el dia 28 d’abril al pas de la Romeria de Sant Vicent.

En eixa línia, els grups de l’oposició mostraren el seu rebuig a qualsevol acte que atempte contra la seguretat de les persones i donen tot el suport al compliment de la Llei i el respecte al dret de la llibertat d’expressió i de manifestació pública en totes les seues formes i expressions. Ja que no es poden tindre actuacions fora de la legalitat que siguen punibles administrativa o penalment, com tampoc es pot privar a la ciutadania d’expressar el seu malestar davant decisions unilaterals preses per part de l’alcalde o l’ajuntament de Llíria (sempre des del respecte i el civisme).

Igualment, el grups municipals del PSPV-PSOE, COMPROMÍS, MOVE i EUPV de l’ajuntament, es comprometeren en adoptar per consens totes aquelles mesures que servisquen en un futur per garantir amb total normalitat i dins del marc legal, el correcte desenvolupament de tots aquells actes festius que es celebren en commemoracions locals.

A més, es va proposar que l’ajuntament de Llíria treballe de cara a propers anys, per arbitrar fórmules d’oci i participació de la joventut local i la ciutadania en general dins les festes del poble, així com en altres esdeveniments festius en els que col·labore el consistori. Estes propostes e iniciatives varen ser aprovades per unanimitat de tots els grups de l’ajuntament de Llíria, inclòs el PP.

LA OPOSICIÓN DE LLÍRIA LAMENTA LOS HECHOS OCURRIDOS EL DÍA DE LA ROMERÍA DE SAN VICENTE

  • Los grupos del PSPV-PSOE-COMROMÍS-MOVE-EUPV presentan una moción al Pleno (que también fue aprobada por el PP) donde lamentan las conductas incívicas y fuera de la Ley, ocurridas el día de San Vicente.
  • Igualmente reclaman fórmulas de ocio y participación de los jóvenes de la localidad en días tan señalados como este. Ante una prohibición tinene que haber primero una comunicación y un entendimiento por todas las partes.

Los grupos de PSPV-PSOE, COMPROMIS, MOVE y EUPV del ayuntamiento de Llíria, mediante una moción presentada al Pleno del ayuntamiento, mostraron su compromiso con el respecto a las tradiciones de la localidad dentro de un marco de civismo y tolerancia. Lamentando los hechos ocurridos en la zona de la Calle La Venta el día 28 de abril al paso de la Romería de San Vicente.

En esa línea, los grupos de la oposición mostraron su rechazo a cualquier acto que atente contra la seguridad de las personas y dan todo el apoyo al cumplimiento de la Ley y el respecto al derecho de la libertad de expresión y de manifestación pública en todas sus formas y expresiones. Dado que no se pueden tener actuaciones fuera de la legalidad que sean punibles administrativa o penalmente, como tampoco se puede privar a la ciudadanía de expresar su malestar ante decisiones unilaterales dictadas por parte del alcalde o el ayuntamiento de Llíria (siempre desde el respeto y el civismo).

Igualmente, los grupos municipales del PSPV-PSOE, COMPROMIS, MOVE y EUPV del ayuntamiento, se comprometieron en adoptar por consenso todas aquellas medidas que sirvan en un futuro para garantizar con total normalidad y dentro del marco legal, el correcto desarrollo de todos aquellos actos festivos que se celebran en conmemoraciones locales.

Además, se propuso que el ayuntamiento de Llíria trabaje de cara a los próximos años, para arbitrar fórmulas de ocio y participación de la juventud local y la ciudadanía en general dentro de las fiestas de la ciudad, así como en otros acontecimientos festivos en los que colabore el consistorio. Estas propuestas e iniciativas fueron aprobadas por unanimidad de todos los grupos del ayuntamiento de Llíria, incluido el PP.

 

Adjuntem text íntegre de la moció presentada en el Ple Ordinari de 15 de maig de 2014

Mocio Fets ocorreguts en Romeria Sant Vicent

 

Els regidors sotasignats dels Grups Municipals de PSPV-PSOE, COMPOMÍS, MOVE i EUPV

Presenten al Ple de l’ajuntament de Llíria la següent

MOCIÓ

Davant els fets ocorreguts el darrer dia 28 d’abril en la tradicional Romeria de Sant Vicent, proposem l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER.- Els grups de PSPV-PSOE, COMPROMÍS, MOVE i EUPV de l’ajuntament de Llíria mostren el seu Compromís amb el respecte a les tradicions de la nostra localitat, dins d’un marc de civisme i tolerància.

SEGON.- Els grups municipals de PSPV-PSOE, COMPROMÍS, MOVE i EUPV de l’ajuntament de Llíria lamenten els fets ocorreguts en la zona del Carrer La Venta el dia 28 d’abril al pas de la Romeria de Sant Vicent i mostren el seu total compromís amb el compliment de la Llei i el respecte al dret de la llibertat d’expressió i de manifestació pública en totes les seues formes i expressions.

TERCER.- Els grups municipals de PSPV-PSOE, COMPROMÍS, MOVE i EUPV  de l’ajuntament, en la línia del Ban Municipal emes per l’alcalde de Llíria el dia 1 d’abril de 2014 amb motiu de la Romeria de Sant Vicent, es comprometen en adoptar per consens totes aquelles mesures que servisquen per garantir amb total normalitat i dins del marc legal, les mesures escaients per al correcte desenvolupament de tots aquells actes festius que es celebren en commemoracions locals.

QUART.- L’ajuntament de Llíria treballarà per arbitrar fórmules d’oci i participació de la joventut local i la ciutadania en general dins les festes del poble, així com en altres esdeveniments festius en els que col·labore el consistori.

En Llíria, 15 de  maig de 2014

 

SIGNATURES