Els cinc edils de l’Ajuntament de Llíria han explicat les línies d’actuació de cada una de les regidories de les que són responsables.

El portaveu de Compromís-MoVe i regidor de Cultura, Paco Garcia Latorre, ha agraït la confiança dels ciutadans de Llíria i la implicació de les entitats i associacions del poble en la gestió realitzada durant estos primers 100 dies al capdavant del Govern Local.

Garcia ha destacat el treball i complicitat generat en este espai de temps, amb les vacances de per mig. Els ciutadans volien més pluralitat, més veus, més capacitat de entendre’s. La nostra responsabilitat es participar activament i escoltar a tots, tenim un govern plural, costarà més però és una garantia de fer les coses amb un major consens. De fet, en la Àrea de Cultura s’han encetat nous projectes i processos per recuperar el patrimoni històric local i commemorar dates destacades al País Valencià, com ara el 9 d’Octubre, al voltant del qual s’han programat diverses activitats.

D’altra banda, la regidora de sostenibilitat, Empar Llácer, ha destacat la realització de la 1a Setmana de Mobilitat Sostenible, la ubicació de nous aparcaments de bicicletes i l’inici del treball en les colònies felines i fauna autòctona.

La regidora de Benestar Social i Joventut, Vallivana Murgui, ha realitzat una tasca frenètica durant estos tres mesos amb l’adopció de nous criteris en el repartiment d’ajudes,  paralització de desnonaments, nous projectes per al Centre Ocupacional i Taller Pentagrama, treball amb companyies subministradores per establir tarifes socials, creació d’una taula d’associacions de dones, elaborant la creació de la comissió del menor en risc d’exclusió social, implantació del Pla d’Igualtat, sol·licitat un Punt de Trobada Familiar per a Llíria i declarant Llíria “Ciutat Refugi” i aliada d’UNICEF. En l’apartat de Joventut, col·laboració en totes les àrees per tal d’establir espais per als mes menuts en Setmana Mobilitat, Master Chef Junior, ludoteca, coles, etc. Realització del 1er festival de Cultura Urbana de Llíria i treballant en la dinamització de l’Oficina Llíria Jove per convertir-la en una espai d’assessorament en programes de voluntariat i practiques europees i garantia juvenil.

Per la seua part al regidora d’Urbanisme, Elena Jimenez, ha posat en valor l’esforç fet en la posada en funcionament de l’estació de bombament en Vall de Llíria, una reivindicació veïnal de fa anys, així com l’atenció feta al departament on en 100 dies s’han atés 100 reclamacions, de les quals un 75% han estat resoltes. Igual que s’ha iniciat la supervisió i tancament de processos urbanitzadors enquistats durant anys. També s’han agilitzat les tramitacions de llicències d’activitats i s’està treballant en la modificació d’ordenances fiscals i en la solució del subministrament elèctric en vaies unitats d’actuació com Puig i Lis, Vergel St. Miguel, La Sima o Terciari de la ST-1 i industrial de Carrases.

Per finalitzar, la regidora de Transparència i Govern Obert, Mª Cruz Garcia, ha destacat la proposta de posar en marxa una oficina PROP en Llíria de la Generalitat, l’adopció de mesures en tema de pagament de quotes i el seu fraccionament, per facilitar el pagament als veïns, així com el treball que s’està realitzant per poder posar en marxa el portal de transparència al consistori de Llíria.