El consistori de Llíria ha manifestat la voluntat d’adhesió al “Pla Edificant”

Garcia: “La construcció del nou IES Camp de Túria, la millora dels col·legis Sant Vicent i Sant Miquel, i la possible construcció d’un tercer col·legi públic, són l’aposta del nou Govern de canvi de l’ajuntament de Llíria”.

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i tècnics de la Conselleria s’han reunit amb els responsables de l’ajuntament de Llíria, per a determinar conjuntament l’aplicació del program “Edificant” i dotar la localitat de les infraestructures educatives que necesita.

Segons el Diputat i regidor de Llíria, Paco Garcia Latorre, el “Pla Edificant” pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran.

Garcia apunta que l’IES Camp de Túria ja està en la recta final per a la licitació de les obres. De fet, en breu es finalitzarà la revisió del projecte i segons apunta el servei d’infraestructures de la Conselleria, acte seguit es farà la licitació de les mateixes. Obres que aniran acompanyades de les obres d’urbanització dels vials que ha d’executar el consistori de Llíria en paral·lel.

Junt a esta infraestructura educativa de secundaria, el nou Govern de Llíria està treballant en la millora dels col·legis Sant Vicent i Sant Miquel, i la possible construcció d’un tercer col·legi públic.

En aquest sentit, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives. Als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

El consistorio de Llíria ha manifestado la voluntad de adhesión al “Pla Edificant”

Garcia: “La construcción del nuevo IES Camp de Túria, la mejora de los colegios San Vicente y Santo Miquel, y la posible construcción de un tercer colegio público, son la apuesta del nuevo Gobierno de cambio del ayuntamiento de Llíria”.

El secretario autonómico de Educación e Investigación, Miguel Soler, y técnicos de la Consellería se han reunido con los responsables del ayuntamiento de Llíria, para determinar conjuntamente la aplicación del programa “Edificant” y dotar la localidad de las infraestructuras educativas que necesita.

Según el Diputado y edil de Llíria, Paco Garcia Latorre, el “Pla Edificant” pretende agilizar los trámites para la construcción y mejora de los centros educativos valencianos y permitirá en los ayuntamientos que se sumen al programa y avanzar en la tramitación de los expedientes para las actuaciones que consideran prioritarias en sus centros educativos. Los municipios harán las solicitudes y la Generalitat será la que generará el crédito al cual los ayuntamientos se acogerán.

Garcia apunta que el IES Camp de Túria ya está en la recta final para la licitación de las obras. De hecho, en breve se finalizará la revisión del proyecto y según apunta el servicio de infraestructuras de la Consellería, acto seguido se hará la licitación de las mismas. Obras que irán acompañadas de las obras de urbanización de los viales que tiene que ejecutar el consistorio de Llíria en paralelo.

Junto a esta infraestructura educativa de secundaría, el nuevo Gobierno de Llíria está trabajando en la mejora de los colegios San Vicente y San Miguel, y la posible construcción de un tercer colegio público.

En este sentido, Educación ha previsto un presupuesto de 213 millones de euros para el 2018 en materia de infraestructuras educativas. A los 102 millones que se destinan desde Educación a este objetivo para el próximo año, se  suman 111 millones a disposición de los ayuntamientos valencianos para agilizar la tramitación y la licitación de las obras, y, por lo tanto, la construcción y la intervención en los centros educativos que lo necesitan.

 

Arxivat en: Compromís, Cultura i Educació, Llíria

Comentaris

  1. MIGUEL ARASTEY diu:

    Hi ha que recuperar tots els recurssos que han fet feble l’Estat del Bonestar, recuperar tot el que el PP ha fet per perdre, no podem pegar un pas arrere, tenim que recuperar el nivell perdut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *