Garcia: “El ple aprova esta mesura junt a altres dos noves bonificacions a l’habitatge social i a les societats musicals”

Segons el portaveu de la Coalició Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, amb aquesta iniciativa pretenem aconseguir tres objectius: fer front a l’abús que estan fent les grans empreses elèctriques amb la factura de la llum, generar una consciència major de l’ús d’energies renovables i ajudar a potenciar la creació de major nombre de llocs de treball en aquest sector.

Els ajuntaments, apunta García, tenim una eina que ofereix la Llei d’Hisendes Locals, que permet aquesta bonificació potestativa a aquest tipus d’instal·lacions que fomenten l’ús d’energies renovables en habitatges particulars. Per això, des de la nostra formació volem afavorir que els nostres veïns puguen accedir a aquestes bonificacions i amb l’estalvi generat puguen optar a instal·lar-se els equips i mitjans tècnics necessaris a cada casa per poder fer ús de l’energia solar.

Davant esta iniciativa presentada per Compromís-MoVe, la petició de la Generalitat de bonificar els habitatges socials i la sol·licitud feta per les Societats Musicals per la seua activitat cultural, l’ajuntament ha aprovat incloure nous apartats en l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre béns immobles, pels quals s’introdueixen noves bonificacions consistents en:

  1. a) Bonificació a favor d’immobles d’una administració pública o dels seus ens instrumentals destinats a habitatge social.
  2. b) Bonificació a favor d’immobles en els quals es desenvolupin activitats econòmiques que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals o històric artístiques.
  3. c) Bonificació a favor dels immobles destinats a habitatge en els quals s’hagi instal·lat sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol.

A partir d’ara, apunta Garcia, els veïns  de Llíria i les societats musicals podran ser beneficiaris d’estes bonificacions, les quals hauran de sol·licitar en L’ajuntament amb els corresponents justificants de complir amb els requisits que estableix l’ordenança fiscal.

 

Llíria bonificará a las viviendas que se suministren de energía proveniente del sol

Garcia: “El pleno aprueba esta medida junto a otras dos nuevas bonificaciones a la vivienda social y a las sociedades musicales”

Según el portavoz de la Coalición Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, con esta iniciativa pretendemos conseguir tres objetivos: hacer frente al abuso que están haciendo las grandes empresas eléctricas con la factura de la luz, generar una conciencia mayor del uso de energías renovables y ayudar a potenciar la creación de mayor número de puestos de trabajo en este sector.

Los ayuntamientos, apunta García, tenemos una herramienta que ofrece la Ley de Haciendas Locales, que permite esta bonificación potestativa a este tipo de instalaciones que fomentan el uso de energías renovables en viviendas particulares. Por eso, desde nuestra formación queremos favorecer que nuestros vecinos puedan acceder a estas bonificaciones y con el ahorro generado puedan optar a instalarse los equipos y medios técnicos necesarios en cada casa para poder hacer uso de la energía solar.

Ante esta iniciativa presentada por Compromiso-MoVe, la petición de la Generalitat de bonificar las viviendas sociales y la solicitud hecha por las Sociedades Musicales por su actividad cultural, el ayuntamiento ha aprobado incluir nuevos apartados en la Ordenanza fiscal reguladora del Impuesto sobre bienes inmuebles, por los cuales se introducen nuevas bonificaciones consistentes en:

  1. a) Bonificación a favor de inmuebles de una administración pública o de sus entes instrumentales destinados a vivienda social.
  2. b) Bonificación a favor de inmuebles en los cuales se desarrollen actividades económicas que sean declaradas de especial interés o utilidad municipal para concurrir circunstancias sociales, culturales o histórico artísticas.
  3. c) Bonificación a favor de los inmuebles destinados a vivienda en los cuales se haya instalado sistemas para el aprovechamiento térmico o eléctrico de la energía proveniente del solo.

A partir de ahora, apunta Garcia, los vecinos  de Llíria y las sociedades musicales podrán ser beneficiarios de estas bonificaciones, las cuales tendrán que solicitar en ell ayuntamiento con los correspondientes justificantes de cumplir con los requisitos que establece la ordenanza fiscal.