Llíria aprova cessió de terrenys per a centre de persones amb diversitat funcional

Garcia: “Les noves instal·lacions, que tindran una cost de 2 milions d’euros i  que executarà la Generalitat el proper any albergueran un Centre de Dia i Residència”

Per al Diputat autonòmic de Compromís i tinent alcalde de Llíria, Paco García Latorre, amb aquest nou servei que impulsarà el Govern del Botànic a la Capital del Camp de Túria, es dóna resposta a una demanda històrica de Compromís-Move i dels familiars i associacions de persones amb diversitat funcional, i serà gaudida en la propera legislatura gràcies a la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament.

Era una proposta que portàvem al Programa Electoral i era una de les prioritats que finalment hem aconseguit, apunta García. La Conselleria ha vist la necessitat d’aquest nou centre assistencial, que des de 2006 s’ha estat intentant que fora una realitat. Ara, amb el treball realitzat per Compromís i la Conselleria de Polítiques Inclusives està prenent forma.

Per poder iniciar els projectes la Conselleria, l’Ajuntament ha donat el primer pas, que és aprovar la cessió a la Generalitat d’una parcel·la municipal que forma part del complex del Prat. En ella se situarà el centre de dia i residència per a persones amb diversitat funcional de Llíria, després de la rehabilitació i condicionament per a tal fi de l’edifici existent.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha previst en els comptes autonòmics de 2019 una partida de prop de 2 milions d’euros (1,3 milions de PEM més IVA) per a l’execució d’aquesta actuació.

El centre serà públic i de gestió pública a través de l’Institut Valencià d’Atenció Social Sanitària (IVASS). A més, donarà servei a tota la comarca. Actualment, hi ha més de 100 persones que podran beneficiar-se d’aquest recurs en el Camp de Túria.

Des de Compromís-MoVe volem felicitar aquesta iniciativa del Govern Valencià i que en breu les famílies usuàries del mateix puguen gaudir del seus serveis.

((A la foto, la Vice Presidenta del Consell, Mónica Oltra, amb familiars del C. Ocupacional de Llíria, el diputat Paco Garcia i la Regidora de Polítiques inclusives de Llíria, Vallivana Murgui, en una reunió per tractar la necessitat d’este Centre de Dia i Residència)).

 

Llíria aprueba cesión de terrenos para centro de personas con diversidad funcional

Garcia: “Las nuevas instalaciones, que tendrán una coste de 2 millones de euros y  que ejecutará la Generalitat el próximo año albergaran un Centro de Día y Residencia”

Para el Diputado autonómico de Compromís i teniente alcalde de Llíria, Paco García, con este nuevo servicio que impulsará el Gobierno del Botànic en la capital del Camp de Túria, se da respuesta a una demanda histórica de Compromís-Move i de los familiares y asociaciones de personas con diversidad funcional, y será disfrutada en la próxima legislatura gracias a la colaboración entre la Generalitat y el Ayuntamiento.

Era una propuesta que llevábamos en el Programa Electoral y era una de las prioridades que finalmente hemos conseguido, apunta García. La Conselleria ha visto la necesidad de este nuevo centro asistencial, que des de 2006 se ha estado intentando que fuese una realidad. Ahora, con el trabajo realizado por Compromís y la Conselleria de Políticas Inclusivas está tomando forma.

Para poder iniciar los proyectos la Conselleria, el Ayuntamiento ha dado el primer paso, que es aprobar la cesión a la Generalitat de una parcela municipal que forma parte del complejo de El Prat. En ella se ubicará el centro de día y residencia para personas con diversidad funcional de Llíria, tras la rehabilitación y acondicionamiento para tal fin del edificio existente.

La Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas ha previsto en las cuentas autonómicas de 2019 una partida de cerca de 2 millones de euros (1,3 millones de PEM más IVA) para la ejecución de esta actuación.

El centro será público y de gestión pública a través del Instituto Valenciano de Atención Social Sanitaria (IVASS). Además, dará servicio a toda la comarca. Actualmente, hay más de 100 personas que podrán beneficiarse de este recurso en el Camp de Túria.

Des de Compromís-MoVe queremos felicitar esta iniciativa del Gobierno Valenciano y que en breve las familias usuarias del mismo puedan disfrutar de sus servicios.

 

Arxivat en: Camp de Túria, Comarcal, Compromís, Llíria, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *