Garcia reclama el servei de maternitat a l’hospital de Llíria

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, respon que, més prompte que tard, Llíria comptarà amb este servei

El Diputat i portaveu Comarcal de Compromís al Camp de Túria i el Serrans, Paco Garcia Latorre, ha reclamat esta setmana en seu parlamentari la dotació del servei de maternitat en l’hospital comarcal de Llíria.

Segons Garcia, si l’hospital de Llíria va ser una reivindicació social ciutadana de finals del segle XX, la necessitat de tindre este nou servei per a que les dones d’estes comarques de l’interior puguen parir prop de casa és novament un clam que el Consell ha de fer propi i materialitzar-lo el més aviat possible.

El parlamentari de Compromís va senyalar en la seu intervenció que l’hospital de Llíria va nàixer amb deficiències en la cartera de serveis, ja que no es va concebre com un hospital general comarcal, sinó com una extensió de l’Arnau de Vilanova. Provocant que per a moltes atencions hospitalàries encara es continue anant a la Nova Fe o a altres hospitals valencianes. Tot i això, el nou Govern va decidir ampliar les prestacions i la petició de Compromís de que s’implantaren les urgències pediàtriques es va convertir en realitat a principis de 2018, amb la dotació d’este servei en Llíria.

Però Garcia apunta que açò no és suficient, i que la instal·lació pot albergar també un àrea de paritoris i estada per als més de 1.500 parts que es donen a estes comarques de l’interior. Evitant així desplaçament de més d’un hora en cotxe per a ciutadanes que han de donar a llum, sobretot de la zona de la Serrania i el Racó d’Ademús.

Per part de la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, es va destacar l’esforç econòmic que el consell del Botànic està implementant en esta Àrea de Salut, on a més d’anar dotant de més personal i serveis l’hospital de Llíria, també s’han abordat remodelacions senceres de diverses plantes de l’Arnau de Vilanova, on encara quedaven estructures de feia 50 anys enrere.

També va a firmar que el Consell te present esta reivindicació de tindre maternitat a l’hospital de Llíria, i que més prompte que tard, estes comarques hauran de disposar d’este servei.

Per a Compromís, apunta Garcia, esta continua sent una prioritat i seguirem reivindicant-la fins que ho aconseguim, igual que hem fer amb les urgències pediàtriques.

Garcia reclama el servicio de maternidad en el hospital de Llíria

La Consellera de Sanidad, Ana Barceló responde que, más pronto que tarde, Llíria contará con este servicio

El Diputado y portavoz Comarcal de Compromís en el Camp de Túria y los Serranos, Paco Garcia Latorre, ha reclamado esta semana en sede parlamentaria la dotación del servicio de maternidad en el hospital comarcal de Llíria.

Según Garcia, si el hospital de Llíria fue una reivindicación social ciudadana de finales del siglo XX, la necesidad de tener este nuevo servicio para que las mujeres de estas comarcas del interior puedan parir cerca de casa es nuevamente un clamor que el Consell tiene que hacer propio y materializarlo lo más pronto posible.

El parlamentario de Compromís señaló en la su intervención que el hospital de Llíria nació con deficiencias en la cartera de servicios, dado que no se concibió como un hospital general comarcal, sino como una extensión del Arnau de Vilanova. Provocando que para muchas atenciones hospitalarias todavía se continúe yendo a la Nueva Fe o a otros hospitales valencianos. Aun así, el nuevo Gobierno decidió ampliar las prestaciones y la petición de Compromís de que se implantaran las urgencias pediátricas se convirtió en realidad a principios de 2018, con la dotación de este servicio en Llíria.

Pero Garcia apunta que, esto no es suficiente, y que la instalación puede albergar también un área de paritorios y estancia para los más de 1.500 partos que se dan en estas comarcas del interior. Evitando así desplazamientos de más de un hora en coche para ciudadanas que tienen que dar a luz, sobre todo de la zona de la Serrania y el Rincón de Ademuz.

Por parte de la Consellera de Sanidad, Ana Barceló, se destacó el esfuerzo económico que el Consell del Botànic está implementando en esta Área de Salud, donde además de ir dotando de más personal y servicios el hospital de Llíria, también se han abordado remodelaciones enteras de varias plantas del Arnau de Vilanova, donde todavía quedaban estructuras de hacía 50 años atrás.

También afirmó la Consellera que el Consell tiene presente esta reivindicación de tener maternidad en el hospital de Llíria, y que más pronto que tarde, estas comarcas tendrán que disponer de este servicio.

Para Compromís, apunta Garcia, esta continúa siendo una prioridad y seguiremos reivindicándola hasta que lo consigamos, igual que hicimos con las urgencias pediátricas.

Arxivat en: Camp de Túria, Compromís, Llíria, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *