Article Opinió Paco Garcia Latorre, Diputat i  tinent Alcalde de Llíria


Este cap de setmana del 5-6 abril ha estat emotiu i ple de records. El divendres vesprada varem gaudir de la Mesa Rodona d’alcaldes i alcaldessa de la Ciutat de Llíria amb motiu de la commemoració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics.

En la mateixa es va fer un xicotet repas de les fites i experiencies de les persones que han presidit les 10 corporacions municipals que han passat per Ca la Vila.

Al dissabte, el saló del Centre Multiusos es va omplir i va ser lloc de trobada de mes de 100 càrrecs públics que han gestionat o estat a l’ajuntament, el Congres, al Govern de la Generalitat, a Les Corts i a la Diputació de València. Als que vàrem homenatgear i guardonar amb la distinció d’honor i medalla d’honor de la Ciutat.

En la majoria d’elles i ells, he tingut la sort de poder compartir experiències en la gestió local, primer com a treballador i després com a càrrec electe.

Ha sigut un honor compartir estos moments després de tants anys. Tinc que dir que, des de la diversitat i diferencies que hem pogut tindre, hem aprés els uns dels altres, hem ajudat a forjar un ajuntament mes plural, divers i ple d’oportunitats per al futur. Un espai de convivència i proposta que hem de seguir eixamplant i deixar en les millors condicions a les noves generacions.

Han transcorregut 4 dècades. Sembla molt, o pot ser poc, depen de la prespectiva temporal en la que ho veiem. El cert és que en estos anys les transformacions socials, polítiques, econòmiques i tecnològiques ens han canviat la vida. La Llíria de 1970, poc o res te a veure a Llíria que afronta amb vitalitat la segon dècada del segle XXI.

Pero algo si que no ha canviat, la il.lusió i ganes de treballar per la nostra Ciutat que tots i cadascun dels grups politics i les persones que els conformen mostren elecció rere elecció. Fent municipi, fent que la vida de moltes persones siga un poc millor. Fent que la gestió pública siga útil i eficient.

Des d’aci donar l’enhorabona i les gràcies a totes les persones guardonades. Sense elles este viatge del municipalisme llirià no haguera estat possible.