El pressupost es basa en quatre pilars: el foment de l’ocupació, la protecció social, l’esport i l’equilibri entre barris

El Govern de Llíria va aprovar ahir el pressupost municipal de l’exercici 2020, que ascendix a 20.361.562,10€, amb un increment del 1.87% més que l’exercici anterior.

El pressupost, elaborat pel regidor d’Hisenda i 1r tinent d’alcalde, Joanma Miguel, mostra les prioritats de la gestió municipal i la ruta de guia política de Compromís al govern municipal.

En este sentit, el pressupost municipal de Llíria per al 2020 es basa en quatre pilars fonamentals: el foment de l’ocupació, la protecció social, l’esport i l’equilibri entre barris.

“Hem aprovat un pressupost que aposta per un model de ciutat emprenedora, que genere benestar per als llirians i llirianes” ha explicat el regidor de Compromís, Joanma Miguel. “Un projecte que pretén construir una citat amable amb les persones i vianants, amb una millora en la eficiència de la prestació dels serveis i implicat amb el desenvolupament sostenible, l’agenda 20-30 i l’accessibilitat”.

Per altra banda, Joanma Miguel ha volgut destacar que es tracta d’un “pressupost realista, equilibrat i compromés amb les persones, que no suposa un increment de la pressió fiscal per a la ciutadania”. De fet, les taxes fiscals i impostos han estat congelades des de l’any 2015.

A més a més, els comptes de l’any 2020 permetran cobrir les necessitats per ala construcció del nou CEIP núm. 3 i el nou IES Camp de Túria. “Durant els pròxim anys, viurem una millora històrica de les instal·lacions educatives, amb una inversió de prop de 17 milions d’euros”.

Per últim, Llíria reivindicarà la seua declaració com a Ciutat Creativa de la UNESCO amb una dotació de més de 700.000 euros per oferir una programació musical estable i recolzar el projecte de les diferents societats musicals del municipi.

Construïm ocupació

El pressupost municipal del 2020 continua el compromís del govern de Llíria per fomentar l’ocupació, basada en el creixement de la indústria i el sector serveis.

En el pròxim exercici, se seguirà apostant per la industrialització de Llíria, amb més de 500.000 euros de pressupost, gràcies a les subvencions com l’IVACE de 600.000; i pel foment de l’ocupació amb desenvolupament de nous programes en col·laboració amb altres ocupacions (1.3 milions d’euros), destinats a les persones desocupades i la continuïtat de projectes com “Llíria t’ocupa” que, en la seua edició del 2019, va crear 43 llocs de treball directes.

“En l’actualitat, el 59% de l’ocupació que es crea a Llíria correspons al sector industrial” comenta el 1r tinent d’alcalde. “Açò és resultat de la posada en marxa del polígon de Carrases, durant l’última legislatura.

De fet, Llíria ha reduït la taxa d’atur en un 34.9%, reduint el nombre de persones desocupades des de les 2.846 persones fins a les 1.853, a novembre del 2019.

Construïm protecció social

La protecció social és altre dels pilars en què es basa el pressupost municipal de Llíria 2020, amb un increment d’un 4.8% en la partida de Serveis Socials, als que se sumen els 800.000 euros de dotació pressupostària de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Per altra banda, es destinen prop de 100.000 euros a la prevenció i assistència de la violència de gènere. “Esta inversió evidencia el model de ciutat que defenem des de Compromís, ja que ha sigut una partida inexistent durant els anys del govern del Partit Popular”.

Construïm esport

L’aposta per l’esport és altra de les prioritats de l’actual Equip de Govern. En este sentit, el pressupost invertirà 500.000 euros per a iniciar un Pla Municipal per l’Esport.

“Des de Compromís, som conscients que l’esport és una matèria pendent. Per això, hem fet un compromís per invertir més d’1.5 milions d’euros en l’àmbit esportiu durant la present legislatura. Ens centrarem en la millora i adequació tant del Poliesportiu El Canó, com del Pavelló Pla de l’Arc.

Construïm serveis públics

L’Equip de Govern impulsa la millora de l’eficiència dels serveis públics. Durant el present exercici, Llíria destinarà més d’1 milió d’euros a la millora de la neteja viària, la recollida de residus i el manteniment i neteja dels edificis municipals.

Per últim, es fomentarà l’equilibri entre els diferents barris, amb 260.000 euros per a la millora del Pich i la Vila Vella; 70.000 euros per a la implantació del clavegueram i l’asfaltat bàsic a les urbanitzacions; i 100.000 euros per a l’adequació de les zones d’estacionament.