Garcia: “El treball de Compromís i del Govern del Botànic s’ha centrat en rescatar persones i mantindré viu el teixit productiu valencià”

Segons el portaveu de Compromís al Camp de Túria i Tinent d’Alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, l’Estat d’Alarma sanitària provocat pel Covid19 ha demostrat que, autonomies com la valenciana, han tingut la capacitat de redirigir els seus esforços pressupostaris a rescatar persones i negocis de xicotetes i mitjanes empreses assentades en el territori.

Així, una de les primeres mesures que va ordenar el Conseller d’Economia, Rafa Climent, va ser la de traure un Decret d’ajudes directes a les persones autònomes afectades per la crisis del coronavirus i pel Decret de tancament d’activitats no essencials ordenat pel Govern de Sánchez. Estes ajudes de 1.500 euros ja s’han materialitzat i la localitat de Llíria ha tramitat un total de 483 peticions.

Igualment, apunta Garcia, el Decret d’Alarma ha suposat el tancament de moltes empreses i negocis, situant als seus treballadors i treballadores en ERTOs (Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació). En el cas de Llíria, la xifra a suposat que 178 empreses o negocis s’han acollit a esta modalitat de suspensió de l’ocupació, afectant a un total de 2.171 persones en el mes de maig.

Per a Garcia, les polítiques emprades per Compromís davant esta situació han sigut clares, primer les persones i mantindre viu el teixit productiu valencià. Un fet que s’evidencia en tota la sèrie de mesures socials, econòmiques, educatives i agroalimentàries que han pres les diferents conselleries dirigides per membres de la Coalició.

Llíria registra 483 ayudas para autónomos y 2.171 personas han pasado a estar incluidas en un ERTE

Garcia: “El trabajo de Compromís y del Gobierno del Botánic se ha centrado en rescatar personas y mantener vivo el tejido productivo valenciano”

Según el portavoz de Compromís en el Camp de Túria y Teniente de Alcalde de Llíria, Paco Garcia Latorre, el Estado de Alarma sanitaria provocado por el Covid19 ha demostrado que, autonomías como la valenciana, han tenido la capacidad de redirigir sus esfuerzos presupuestarios a rescatar personas y negocios de pequeñas y medias empresas asentadas en el territorio.

Así, una de las primeras medidas que ordenó el Conseller de Economía, Rafa Climent, fue la de dictar un Decreto de ayudas directas a las personas autónomas afectadas por la crisis del coronavirus y por el Decreto de cierre de actividades no esenciales ordenado por el Gobierno de Sánchez. Estas ayudas de 1.500 euros ya se han materializado y la localidad de Llíria ha tramitado un total de 483 peticiones.

Igualmente, apunta García, el Decreto de Alarma ha supuesto el cierre de muchas empresas y negocios, situando a sus trabajadores y trabajadoras en ERTEs (Expedientes de Regulación Temporal de Empleo). En el caso de Llíria, la cifra ha supuesto que 178 empresas o negocios se han acogido a esta modalidad de suspensión del empleo, afectando a un total de 2.171 personas en el mes de mayo.

Para García, las políticas empleadas por Compromís ante esta situación han sido claras, primero las personas y mantener vivo el tejido productivo valenciano. Un hecho que se evidencia en toda la serie de medidas sociales, económicas, educativas y agroalimentarias que han tomado las diferentes consellerías dirigidas por miembros de la Coalición.