Garcia: “Estem treballant junt la comunitat educativa per garantir al màxim les mesures de seguretat i protecció de l’alumnat en els accessos als centres escolars”.

Des de les àrees de Mobilitat Sostenible, Educació i Seguretat Ciutadana s’estan duguent a terme diferents mesures per a garantir la seguretat del nostre alumnat en els accessos als centres educatius.

Així, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’ajuntament de Llíria, Paco Garcia, explica que en breu s’iniciarà la campanya de sensibilització per a reduir l’ús de vehicles particulars en els entorns dels centres escolars, es va a modificar el sentit del trànsit de determinats carrers, així com es va procedir a limitar l’accés en l’horari d’entrada i eixida a les portes dels col·legis i dels IES mitjançant la col·locació de tanques portàtils, amb la finalitat de fer uns accessos mes segurs.

Així, ja s’han iniciat les accions que afecten a l’entorn de l’IES Laurona, on s’ha modificat el sentit del trànsit al carrer Músic Miguel Falomir i s’ha eliminat el doble sentit en el carrer 8 de Març (junt centre Multiusos).

Igualment, al Consell Escolar Municipal es varen adoptar altres mesures, com son els talls de carreres en horari d’accés de l’alumnat als centres CEIP Sant Miquel i IES Camp de Túria. Actuacions que donen resposta a les inquietuds que les seues comunitats educatives van traslladar a l’ajuntament de Llíria. Actuacions que podran ser extensibles a altres centres de la localitat i de les que s’anirà donant compte als pares i mares.

Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible s’aconsella no utilitzar els vehicles particulars per accedir a les zones escolars, i que l’acompanyament de l’alumnat es faça preferentment a peu i s’accedisca escalonadament per les entrades habilitades que marque cada centre educatiu.