La Conselleria d’Economia Sostenible dona suport als consistoris per articular espais de suport a les tasques de prevenció, control i supervisió que fan els ajuntaments valencianes davant la pandèmia

La Secretaria Autonòmica d’Ocupació ha fet publiques les dades per municipis sobre les ajudes concedides als ajuntaments per contractar personal que desenvolupa funcions de control davant la situació de crisis sanitària.

Segons explica el Portaveu Comarcal de Compromís, Paco Garcia Latorre, esta línia d’ajudes servirà per contractar a persones majors de 30 anys i que estiguen inscrits al LABORA després de l’inici de la pandèmia.

Dels prop de 38 milions que la Generalitat Valenciana ha destina a esta linia d’acció, la Comarca del Camp de Túria ha rebut un total de 905.825,71 euros, que donaran cobertura a totes les poblacions d’este ámbit territorial que hagen sol·licitat la mateixa.

Les tasques a desenvolupar, afegeix Garcia, s’emmarquen dins de diferents objectius, com són: el recolzament a l’assistència social, el reforçament en Centres Educatius, Escoletes i altres centres de formació, la verificació de les mesures preventives, suport a activitats culturals, desinfecció d’espais públics i utilització de sistemes telemàtics.

El portaveu de Compromís senyala l’important llavor que des de l’Àrea d’Economia Sostenible que dirigeix el Conseller Rafa Climent s’està fent en pro del suport a les entitats locals, amb l’objectiu clar de que puguen estar reforçades i preparades amb mitjans humans per desenvolupar les tasques de prevenció, control i supervisió.  Amb Compromís, les persones primer.