La coalició reconeix que és un èxit del treball col·lectiu que ha construït un projecte valencianista d’esquerres

Joanma Miguel es converteix en l’alcalde de Llíria per als pròxims dos anys, després del relleu de les forces progressistes que s’ha produït dintre de l’Acord de l’Almodí. D’esta manera, Compromís per Llíria fa història a l’ocupar l’alcaldia, per primera volta, en els 42 anys de l’era democràtica. 

El portaveu de la coalició ha sigut escollit per majoria amb els 11 vots a favor de Compromís-Move i el PSPV, després de la renuncia del socialista Manolo Civera, tal com les dues formacions van acordar al juny del 2019. 

En ser elegit, Joanma Miguel ha promès el seu càrrec i ha rebut la vara de comandament del seu càrrec. Ell ha volgut entregar-la al poble de Llíria perquè “el símbol de l’alcalde ha de ser el diàleg amb tots els grups municipal i amb tota la ciutadania”. 

En la seua primera intervenció, Joanma Miguel ha reconegut que és una persona “que estima el meu poble, gràcies a les vivències dels meus avantpassats en el teixit associatiu de Llíria. Espere estar a l’altura del que m’han confiat els meus veïns i veïnes. Els entregue la meua il·lusió, compromís i treball”. 

A més a més, ha volgut refermar que els compromisos polítics de l’actual equip de govern continuen endavant, amb una aposta per les infraestructures esportives, amb una inversió de més de 800.000€ en el 2021; de benestar social, amb l’arribada del Pla Convivint; i d’educació, amb les obres del nou IES Camp de Túria i el nou CEIP nº3. 

Això sense oblidar el compromís per millorar el dia a dia del municipi i els seus carrers, amb la redacció del projecte de la plaça Major, la millora dels barris antics i la redacció de projectes de clavegueram i asfalt de tres urbanitzacions, que es proposen com a resposta als PAI’s inacabats. 

Per la seua banda, la portaveu local, Empar Llàcer, ha reconegut que és “una jornada històrica per a totes les persones que hem construït, des de fa anys, un projecte polític municipal d’esquerres i valencianista”. 

“És un èxit col·lectiu, de totes i tots: dels simpatitzants i de la militància; però, especialment, de les regidores i regidors que hem sembrat el fruit que hem replegat hui. Vull recordar a les meues companyes: als històrics Vicent Lis, Manolo Lizondo i Sebastián Antonio Marcos; i, sobretot, als regidors de Compromís per Llíria Rafa Cotanda, Isabel Agustí, Inma Riera, Paco García i Vallivana Murgui. Gràcies pel vostre treball”.