Joanma Miguel és alcalde de Llíria des de fa menys de 24 hores. Es mostra tranquil, il·lusionat i amb moltes ganes de seguir treballant pel seu poble

Fa menys de 24 hores que Joanma Miguel és l’alcalde de Llíria, el primer alcalde de Compromís per Llíria de la història. Després de dos anys de treball compromès amb el municipi, pren el relleu a l’alcaldia de Manolo Civera, tal com van acordar al juny del 2019, dintre del pacte de l’Almodí. 

Com vas viure el dia d’ahir? 

Amb molt de nerviosisme i molta emoció. Però, sobretot, amb moltíssima il·lusió de portar endavant un projecte per a la meua ciutat. Soc de Llíria, em sent de Llíria. I vull fer d’esta una gran ciutat. Ahir va començar una nova etapa, acompanyat de la família, els amics i tot el col·lectiu de Compromís. Un dia inoblidable. 

Per a Compromís per Llíria és també un dia històric. 

La veritat és que sí. És la primera volta, en tota l’era democràtica, que Llíria tindrà un alcalde de la nostra formació. És el reconeixement i un homenatge per a totes les persones que han treballat i s’han sacrificat pel nostre poble, sense rendir-se mai. No és un triomf personal, sinó de totes. Esta alcaldia és de totes les persones que han format part de la nostra formació en estos 42 anys de democràcia. 

I ho hem aconseguit en coalició amb Move amb qui, des de fa sis anys, treballem colze a colze. Compromís és una coalició ja per naturalesa, a la qual hem sumat la perspectiva i preocupació per les urbanitzacions que defensa Move des de la seua creació. 

Què suposa este relleu en l’alcaldia? 

Realment, el treball d’este equip de govern seguirà endavant amb els mateixos objectius i projectes. No és un inici des de zero, evidentment. Des de fa dos anys, estic a l’equip de govern i, tant Compromís per Llíria com el PSPV, compartim un projecte de ciutat, com es va reflectir a l’Acord de l’Almodí. 

Però, evidentment, espere aportar a l’alcaldia la meua personalitat i transmetre l’amor pel meu poble. Com a professional, tinc més de 25 anys d’experiència treballant a esta casa i desitge estar a l’altura de la responsabilitat que m’ha donat la ciutadania de Llíria. 

Quins reptes té Llíria per davant? 

Han sigut dos anys complicats, perquè la pandèmia i la covid19 ha trencat el ritme que teníem en ment. Però la salut està per damunt i ixa ha sigut la nostra prioritat en l’últim any i, també, cuida el teixit econòmic i social del nostre municipi, amb els més de 2 milions d’euros del pla Llíria Viva. 

Amb la millora de les dades i la vacunació, volem centrar-se en millorar el dia a dia del nostre municipi. La gestió municipal no és sols la dels grans projectes, sinó la del funcionament diari: tindre una ciutat neta, accessible, per la que ens agrade passejar i on impulsem la convivència. 

I també donar solució a les urbanitzacions amb PAI’s inacabats. Apostem per un nou model urbanístic i, en este exercici, traurem la redacció de projecte de clavegueram i asfalt de tres de les urbanitzacions inacabades. 

Però, a més, hi ha grans projectes en infraestructures. 

Sí. Seran dos anys  molt importants. Seguirem amb les millores en les instal·lacions esportives, com ens comprometérem a l’inici de la legislatura. Enguany, amb una inversió de més de 800.000€, abordarem la reforma final del pavelló Pla de l’Arc i donarem solució al camp afonat del Canó, amb la construcció d’un skate parc. 

S’iniciarà també el Pla Convivint, que ens convertirà en un referent en infraestructures de benestar social, amb quatre nous equipaments. Així també com el nou Palau de la Justícia. 

I es posarà en marxa, després de tant de temps; la construcció del nou IES Camp de Túria i el nou CEIP nº3. És importantíssim perquè la meua generació, fa més de 40 anys, som l’última que va inaugurar un nou centre educatiu a Llíria. Ha passat massa temps però, per fi, començarem les obres de nous dos centres. 

Què més necessita Llíria? 

Llíria necessita un projecte a mig termini, un pla per a 20 anys; en què es marquen les bases per al futur de la nostra ciutat. No podem ser una ciutat de pegots. 

Ho vaig repetir en campanya i ho mantinc. Per això, estem redactant el PUAM, un Pla Urbà d’Actuació Municipal, que marque una estratègia, amb les prioritats per a Llíria, pel que fa a instal·lacions i serveis. 

Moltes gràcies Joanma. Des del col·lectiu, et desitgem moltíssima sort. 

Gràcies. No sou els únics. Durant estes últimes setmanes, molta gent m’ha desitjat sort en esta aventura que és l’alcaldia. Jo sempre he respost el mateix: “Gràcies. Si tinc sort, voldrà dir que a tot el poble li anirà bé. Jo, realment, el que vull és que Llíria siga una ciutat millor el dia que jo deixe de ser alcalde”.