ARTICLE OPINIÓ. Paco Garcia Latorre (Portaveu Comarcal Compromís Camp de Túria-La Serrania)

El Camp de Túria és un indret geogràfic valencià amb moltes potencialitats, una d’elles és el turisme. La comarca, que ben be la podríem dividir en varies subcomarques, presenta diversos atractius que cada any són visitats per milers i milers de turistes.

Ens trobem enclavats entre dos grans parcs naturals, com són el Parc Fluvial del Riu Túria i el Parc Natural de la Serra Calderona, dos referents que ens donen l’oportunitat de poder tindre un turisme de natura de primer ordre, amb recursos d’aigua i muntanya, a pocs quilòmetres i poc de temps per poder endinsar-se en espais únics i originals.

Som un territori limítrof a Castelló per l’Alt Palància, que a més és la porta de La Serrania i que compta amb les comarques veïnes de la Foia de Bunyol, la Ribera i l’Horta de València. On la terra, les tradicions, la música i la festa són sinònim de moviment social, econòmic i generador de grans oportunitats de futur.

Terra de música i de músics, amb la capital Edetana com a Ciutat Creativa de la UNESCO, però amb un gran patrimoni històric i cultural que s’estén per una gran part dels municipis que composen el Camp de Túria. I a més, amb un element, com és el gastronòmic, que fa únics a cadascun dels pobles i ciutats que composen esta comarca, amb els seus productes típics i originals, les fires agroalimentàries i els concursos de bon paladar que cada any es celebren en molts pobles.

Som com algun conegut diria, el rovellet de l’ou, una terra on molts volen vindre a viure i visitar-nos, ja be siga per la seua proximitat al Cap i Casal, per la gran qualitat de vida en mig del camp valencià, o simplement per vindre a conèixer els nombrosos recursos turístics de que disposem, naturals, saludables, culturals, gastronòmics, musicals i patrimonials.

Així ho hem vist des de la Mancomunitat del Camp de Túria, on hem encetat un projecte col·lectiu per part de tots els municipis per tal de desenvolupar un Pla de Dinamització Turística, on la Diputació de València i Turisme València, s’han bolcat en col·laborar en el finançament del mateix, i que junt a les aportacions de cadascun dels municipis es farà una inversió de prop d’un milió d’euros.

Sabem que tenim els recursos, saben que tenim potencial per transformar eixos recursos en oportunitats econòmiques i de negoci futur. Alguns ja estan fent-ho. Però, necessitem una estratègia conjunta i la generació de productes que capten l’atenció del nou turista. Esperem que amb el treball que ara s’inicia per part de tots els ajuntament del Camp de Túria pogam dur endavant esta important tasca. El turisme pot ser un dels motors econòmics que ajuden a la nostra comarca a la seua reactivació i a la consolidació i creació de nous llocs de treball.